De nieuwe vlaggenmasten torenen bijna uit boven het dak van het stadskantoor en staan zeker niet voor paal. Het wapperen lukt op deze zonnige dag met windkracht 3 wat minder .... maar, dat komt vast in orde!
De nieuwe vlaggenmasten torenen bijna uit boven het dak van het stadskantoor en staan zeker niet voor paal. Het wapperen lukt op deze zonnige dag met windkracht 3 wat minder .... maar, dat komt vast in orde!

Fier wapp'rende vlaggen….

Actueel 162 keer gelezen

Brielle – 'U heeft het vast al gemerkt' schrijft Burgemeester Gregor Rensen in zijn blog vorige week: 'Vanaf 1 oktober wapperen de Nederlandse en Brielse vlag voor het stadskantoor.

Een mooi en vrolijk gezicht vindt hij het. En in ieder geval beter dan de twee futloze, vrijwel altijd ongebruikte vlaggenmasten voor de deur, die bij wind lawaai maakten en maar een paar keer per jaar gebruikt werden voor een verjaardag van een lid van de koninklijke familie of bij heel bijzondere gelegenheden, maar de rest van het jaar vooral voor paal stonden. Bij een centrum van de lokale overheid dat een stadskantoor is, hoort volgens hem elke dag de vlag uit te hangen.

Gelukkig voor de burgemeester bleek het college het met hem eens. Het uitvoeren van het idee bleek echter moeilijker dan het leek. Op een camping, een voetbalveld, bij de snackbar of als je zoon of dochter geslaagd is, vormt het nooit een probleem. Voor een overheidsgebouw geldt er echter het 'NATIONAAL VLAG PROTOCOL' met nauw vastgelegde regels. Een daarvan is dat wanneer je de vlaggen niet iedere dag wilt hijsen en neerhalen, je ze gedurende de nacht moet verlichten. Er is daaraan voldaan door het aanbrengen van een paar spotlights. Het stadskantoor met zijn dienstverlenende rol, is er beter herkenbaar en zichtbaar mee geworden. Het wit-rood-wit van de oude stadsvlag van Brielle draagt zijn steentje aan de beleving bij.

De burgemeester is er blij mee en hoopt dat u het ook waardeert. Voor het volledige blog. zie www.brielle.nl

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws