Theo van Kralingen

Podiumvrees nekt handballers Helius

Actueel 112 keer gelezen

Hellevoetsluis- De handballers van Helius hebben de eerste thuiswedstrijd in de tweede divisie met 25-30 (9-14) verloren van Oliveo.

'Oliveo heeft gewoon een goed team, maar wij hebben het qua score, wellicht door de spanning van het waarmaken, in de eerste helft laten liggen', doelde coach John Geul op podiumvrees van zijn manschappen in de goed gevulde Fazant. 'Het was volle bak, waarin de supporters sterk meeleefden. We hebben de schroom er in de tweede helft afgegooid en scoorden met Oliveo met een score van 16-16 goed mee. We kwamen zelfs tot drie keer toe terug tot twee punten, maar telkens liepen we dan tegen een discutabele tijdstraf aan. Hoewel de scheidsrechters (John Geul kreeg zelfs rood, DR) de wedstrijd hebben beïnvloed, hebben we de wedstrijd in de eerste helft verloren. We schoten in die fase liefst acht keer op paal en lat. Dus hadden we de mazzel ook niet mee. Al met al vind ik dat we de wedstrijd met opgeheven hoofd hebben verloren.' Tijmen Bestebreurtje viel uit met een enkelblessure. Helius treft zondag in het Brabantse Waspik opponent het nog ongeslagen Witte Ster als tegenstander.

Helius: Laurens Luyendijk (Martijn Luyendijk); Joost Brouwer (3 keer), Bas van den Heuvel (3 keer), Yorick Geul (2 keer), Daan Struik (3 keer), Yannick Zwaan (6 keer), Nick Hovenkamp. Tom Hovenkamp (4 keer), Nick Matthijs (2 keer), Tijmen Bestebreurtje (2 keer), Rijnoud Bestebreurtje.