Afbeelding

Hellevoetsluis gokt en verliest van DCV

Actueel 141 keer gelezen

Hellevoetsluis- Hellevoetsluis heeft na twee overwinningen zijn eerste nederlaag van het seizoen te pakken door op eigen grond met 0-3 (0-1) te verliezen van degradant DCV uit Krimpen aan den IJssel.

'We hebben terecht verloren', stelde trainer Edwin de Koning. 'DCV was in de omschakeling effectiever. We hebben het in de eerste helft goed gedaan, kregen ook kansen (Tom Sleeuwenhoek, DR), maar halverwege leidde een foutenlast (Frenk van Gelderen en Onur Furuncu, DR) de 0-1 in.' Hellevoetsluis kreeg daarna een dot van een kans, maar nadat Tom Sleeuwenhoek op de voorzet van Onur Furuncu net iets tekort kwam, schoot Dave Mierop de bal bij de tweede paal met een gapend gat voor zich over de dwarsligger. 'In de tweede helft kregen we tegen het ervaren en taakbewust spelende DCV de nekslag toegediend.' Tegenslag was er ook voor Hellevoetsluis, want naast het ontbreken van Vincent Mast viel Thijs van den Heuvel al na drie minuten spelen uit met een ernstige knieblessure en moest de niet geheel fitte doelman Daniel Ribaric zich in de tweede helft laten vervangen door Ti-Jey Binc. 'Je hoorde voor de dug-out dat het al mis was. Het uitvallen van Thijs was een domper voor de ploeg en heeft ook doorgewerkt in de wedstrijd. Hellevoetsluis speelt zaterdag in Schiedam tegen Kethel/Spaland.

Hellevoetsluis: Daniel Ribaric (46. Ti-Jey Binc); Thijs van den Heuvel (3. Patrick Struik), Jeffrey de Koning, Öner Sang-A-Jong, Onur Furuncu; Sander van Pelt, Frenk van Gelderen, Dave Mierop; Jarno Huijsman, Tom Sleeuwenhoek, Serkan Yavuzyigitoglu (64. Joey Salij).