Fractievoorzitters Cor Sommeling (IBW) en Emma van Blom (PW) maken de voorgenomen fusie bekend (foto Jos Uijtdehaage)
Fractievoorzitters Cor Sommeling (IBW) en Emma van Blom (PW) maken de voorgenomen fusie bekend (foto Jos Uijtdehaage) Foto: Jos Uijtdehaage

Lokale partijen Westvoorne PW en IBW worden één partij

Actueel 206 keer gelezen

Westvoorne – Partij Westvoorne (PW) en Inwonersbelang Westvoorne (IBW) gaan zich verenigen in één partij. De twee lokalo's maken hun ophanden zijnde samenvoeging bekend.

Fractievoorzitters Emma van Blom (PW) en Cor Sommeling (IBW) vinden het versnipperde lokale landschap niet bevorderlijk voor een krachtig lokaal geluid binnen het gemeentebestuur. Nu telt Westvoorne zeven politieke partijen. PW en IBW zitten na de gemeenteraadsverkiezingen van maart samen in de oppositie. Ze hebben in de vorige raadsperiode prettig samengewerkt als coalitiepartners. 'Het is voor beide fracties een logische volgende stap om als één nieuwe lokale partij verder te gaan.' Van Blom en Sommeling willen binnen en buiten Westvoorne één stevig lokaal blok gaan vormen.

Het bestuur en de fracties van beide lokale partijen hebben al ingestemd met de samenvoeging. Het wachten is nu op goedkeuring van de leden van PW en IBW. Voorlopig blijft het alleen een intensieve samenwerking – 'met de uitstraling van één partij' - en wordt met de officiële bekrachtiging van de nieuwe partij bij de notaris nog gewacht. 'We hebben de intentie uitgesproken dat dit zeker voorafgaand aan de volgende verkiezingen zo zal zijn en wellicht eerder', aldus de twee fractievoorzitters.

Foto: Jos Uijtdehaage

Lees meer lokaal nieuws op www.weekbladwestvoorne.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws