Wethouder Robert van der Kooi:  ”Het is mooi om te zien dat men zo enthousiast is om mee te denken
Wethouder Robert van der Kooi: ”Het is mooi om te zien dat men zo enthousiast is om mee te denken" (Foto Jos Uijtdehaage) Foto: JosUijtdehaage

En nu doorpakken met de plannen voor de binnenstad!

Actueel 333 keer gelezen

Brielle – Bewoner van de binnenstad Nico Smit hoopt dat er stevig wordt doorgepakt met de voorstellen die zijn gedaan in het leefomgevingsboek voor de Brielse vesting.

Nico is één van de deelnemers van het eerste uur die meedeed met de bewonersgroep die in samenwerking met architectenbureau Mecanoo input heeft gegeven voor een upgrade van de Brielse binnenstad en de haven. De bewoners deden dat samen met bekende Briellenaren als Klaas Schipper, Harry Swart, Krijn van Driel en Robert Jansen. Als vroegere eigenaar van 'de verbeelders' voelt Nico zich enorm betrokken bij Brielle. De laatste jaren zag hij met pijn in het hart winkels uit Brielle verdwijnen. Tegelijkertijd beseft hij dat dit een trend is die in Nederland eigenlijk niet meer te keren valt. Het neemt niet weg dat er in Brielle nog steeds heel veel potentie aanwezig is om er nog meer van te maken dan er nu al is.

Met wethouder André Schoon heeft de bewonersgroep een goede relatie; deze zette zich met hart en ziel in om de plannen voor de binnenstad door te laten gaan. Er is alle vertrouwen dat IBGB-wethouder Robert van der Kooi dit beleid zal voortzetten. De binnenstad is aan vernieuwing toe. Net als andere leden van de groep ergert Nico zich aan ontsierende zaken als de banieren, schreeuwende reclame-uitingen en de ontoegankelijk ogende entree van Brielle.

Foto: Jos Uijtdehaage

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws