Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Ondertekening van High Five akkoord

Actueel 209 keer gelezen

Spijkenisse – In sportcentrum Halfweg ondertekenden de vijf wethouders van het College van Nissewaard aan het einde van de ochtend het High Five akkoord. Met deze symbolische handeling gaven zij te kennen de methodiek High Five te onderschrijven. In het vervolg hierop zullen ook andere betrokken organisaties en verenigingen het akkoord ondertekenen.

Het programma heeft gelukkige en gezonde inwoners ten doel. Met High Five wordt ingezet op de vijf thema's ontwikkeling, beweging, voeding, maatschappelijk en sociaal welzijn. Dit met de bedoeling inwoners, verengingen en organisaties met elkaar in contact te brengen en zo bij te dragen aan het welzijn van inwoners van Nissewaard.

De ondertekening vond plaats in de kick off week van het nieuwe seizoen van High Five, dat voor het derde achtereenvolgende jaar wordt uitgevoerd. Ook nu weer werd, gelijktijdig met de Nationale Sportweek, afgetrapt met een aantal sportdagen voor basisschoolkinderen. Maar liefst 2500 kinderen van 14 scholen meldden zich hiervoor aan. Zij kwamen de afgelopen dagen ieder een ochtend of middag naar het sportcentrum om daar mee te doen aan drie clinics op het gebied van voeding, beweging, ontwikkeling, maatschappij en sociaal welzijn. Zo was er onder andere tennis, dansen, schaken, schilderen, omgaan met geld, gezonde voeding en krav maga. De clinics werden verzorgd door vrijwilligers van sportverenigingen en diverse andere organisaties. Studenten van het Albeda College en Lentis, docenten van de basisscholen en combinatiefunctionarissen van de gemeenten zorgden daarbij voor de begeleiding van de kinderen. Bijzonder is dat dit jaar ook twee scholen met speciaal onderwijs aansloten bij de kick off.

Scholen en verenigingen die volgens de methodiek van High Five activiteiten organiseren krijgen een High Five tegel, waarmee ze kunnen laten zien zich in te zetten voor gelukkige en gezonde inwoners van Nissewaard.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws