Afbeelding

Golfen voor het goede doel:€ 10.000,- voor Ronald McDonald Huis

Actueel 230 keer gelezen

Brielle - Woensdag 12 september vond voor de achtste keer het SWKGroep Goede Doelen Golftoernooi plaats. Een jaarlijks terugkerend evenement voor de relaties van de SWKGroep om geld in te zamelen voor het goede doel. Dit jaar dus op de Golfclub Kleiburg in Brielle. De cheque van € 10.000,- is uitgereikt aan het Ronald McDonald Huis Utrecht.

De golfers streden om de winst op de 18 holes golfbaan. Beginnende golfers lieten zich inspireren tijdens een golfclinic. Allemaal met hetzelfde doel: geld doneren. Aan het eind van de dag overhandigde Ad Doorneveld, voorzitter van de Raad van Bestuur van de SWKGroep, de cheque aan Karin Cramer van het Ronald McDonald Huis.

Ronald McDonald Huis Utrecht

Een ziek kind kan niet zonder zijn ouders. In het Ronald McDonald Huis Utrecht logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie of het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Op een paar minuten afstand van hun zieke kind. Voor als er ineens iets gebeurt. Maar ook voor een kus, een knuffel of een verhaaltje voor het slapengaan. Een fijn en veilig gevoel voor ouder én kind. Een Ronald McDonald Huis is veel meer dan een dak boven het hoofd. Ouders vinden er steun bij het management en de vrijwilligers die er werken. Maar vooral bij andere ouders, die zich in dezelfde onzekere en moeilijke situatie bevinden. Het Huis krijgt geen subsidie van de overheid en is afhankelijk van donateurs, sponsors en vrijwilligers. Marjolein van Leeuwen van het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie vertelde de gasten wat er gerealiseerd is in het Prinses Maxima Centrum.

Over de SWKGroep

De SWKGroep staat voor de kracht van ontwikkeling in kinderopvang, buurtwerk en zorg. De organisaties die onderdeel zijn van de SWKGroep zorgen dagelijks dat kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen de juiste handvatten en ervaringen aangereikt krijgen om zich te ontwikkelen. Zo ontdekken zij wat hun kracht is en leren zij hoe ze deze kunnen inzetten. Hiermee helpen zij jong en oud om te kunnen functioneren in de wereld van de toekomst.

Lees meer lokaal nieuws op: www.brielsnieuwsland.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws