Annette Rietveld en Margaret van Rooijen roepen andere creatieve mensen op zich aan te melden
Annette Rietveld en Margaret van Rooijen roepen andere creatieve mensen op zich aan te melden Foto: Evelien Holleman

Wie durft? Doe auditie bij Theatertuin van Voorne!

Actueel 601 keer gelezen

Hellevoetsluis - Theatertuin van Voorne is namelijk op zoek naar talent en wil nieuwe projecten starten om amateurs speelvlak te bieden. Daarom zijn zij op zoek naar toneelspelers, zangers, dansers, muzikanten die graag mee willen doen. Laat tijdens de auditie zien waar jouw talent ligt. Je kunt overigens ook met een groepje auditie doen. Heb je al een act? Laat maar zien!

"We zijn een aantal jaar geleden met de TheaterTuin van Voorne gestart omdat we toentertijd het project 'Jesus Christ in de Vesting' hebben opgevoerd. Vanaf het theater was de interactieve voorstelling in de hele Vesting te beleven voor de bezoekers. Dit stuk hebben we het jaar daarna nog drie maal opgevoerd in het Brestheater", vertelt Annette Rietveld een van de regisseurs van Theatertuin van Voorne. Samen met Margareth van Rooijen, Rik Looij en Heleen Poelhekke is zij de drijvende kracht achter de Theatertuin.

Nieuwe plannen
Margareth van Rooijen: "We gebruiken de inkomsten die wij halen uit het schrijven van Sinterklaasmusicals om nieuwe projecten voor Voorne op te starten. Er staan voor december alweer zes voorstellingen van de nieuwe Sintmusical in Hellevoetsluis gepland en drie in Brielle."

Auditie doen is leuk!
"Veel mensen vinden het ontzettend eng om auditie te doen. Wij gaan altijd eerst met een groep zingen even elkaar leren kennen en gezellig samen zijn; pas daarna kan ieder talent laten zien wat hij of zij in huis heeft. Wij denken dat er heel veel talent op Voorne Putten rondloopt. Nieuwe mensen prikkelen onze creativiteit waardoor wij weer inspiratie krijgen voor onze projecten. We vinden het juist leuk om ook voor Voorne-Putten wat te doen en dan vooral op buitenlocaties", geeft Margareth aan. "We zoeken mensen vanaf 16 jaar omdat wij 's avonds repeteren." Rik, Margareth en Annette zijn de regisseurs; zij zullen kijken welk talent ze voor welke rol kunnen gaan indelen. "We hebben zo'n 20 mensen die met ons samenwerken aan projecten. We werken ook nog steeds samen met Ferry Jansen de hoofdrolspeler van 'Jesus Christ in de Vesting'.

Wanneer en waar?
De audities worden gehouden op donderdag 20 september om 20.00 uur. De locatie blijft nog even geheim als je je aanmeldt dan krijg je de locatie te horen.

Meer projecten in december
De TheaterTuin gaat een nieuw evenement organiseren: `De Bonte Brielse KerstParade` op 16 december. In de binnenstad van Brielle zullen bezoekers verrast worden met kleine mooie en vermakelijke (muzikale) amateurvoorstellingen, die zich de hele middag verplaatsen door het centrum van Brielle. Kijk op www.theatertuinvanvoorne.nl voor meer informatie.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://www.groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws