Afbeelding
Foto: pr

Duurzame Markt tijdens Bruisend Brielle

Actueel 338 keer gelezen

Brielle - Biogas maken, zelf appelsap persen, duurzame bouwmaterialen bekijken en streekproducten kopen: de duurzame markt in het centrum van Brielle op zaterdag 25 augustus heeft een gevarieerd aanbod voor alle leeftijden.

In de Duurzame Ontdekbus mogen kinderen proefjes doen, in de WoonWijzerWagen kunnen bezoekers verschillende energiezuinige mogelijkheden bekijken en advies vragen aan een onafhankelijk expert. Bij de kramen tussen de Lijnbaanstraat en de Geuzenstraat zijn streekproducten, natuurlijke verzorgingsproducten en milieuvriendelijke cadeauartikelen te koop. De duurzame markt is georganiseerd door de Stichting Milieu Dichterbij in opdracht van de gemeente Brielle en in samenwerking met de organisatie Bruisend Brielle.

Openluchttentoonstelling

Naast de Duurzame Ontdekbus en de WoonWijzerWagen is ook Stichting Stand in Zicht aanwezig met een fraaie openluchtentoonstelling over het zeeleven. Bij de kraam van de Stichting Milieu Dichterbij zijn slootdieren te bewonderen en de imker vertelt graag over het belang van bijen. Mensen die nadenken over de aanschaf van een elektrische fiets of vragen hebben over zonnepanelen, krijgen gratis en vrijblijvend advies van de medewerkers van respectievelijk Ewell en Ebike and More. Stal Flicka is aanwezig met pony's, waarop kinderen een ritje kunnen maken. Verder voorziet de duurzame markt in onbespoten groenten, biologische sappen en informatie over de activiteiten van zorgorganisatie Careyn. Bezoekers die hun kennis op het gebied van duurzaamheid testen met een vragenlijst van de gemeente Brielle, maken kans op een prijs.

Niet te missen

Kortom: de duurzame markt in de Voorstraat biedt een ruime keus aan activiteiten en koopwaar. Een niet te missen evenement!

De Stichting Milieu Dichterbij is een niet-gemeentelijk educatief centrum voor duurzame ontwikkeling. De SMD verzorgt gastlessen op scholen en geeft voorlichting aan burgers op het gebied van milieu en gezondheid. Op de duurzame markten maken bezoekers kennis met duurzame producten en een duurzame leefstijl en worden consument en producent bij elkaar gebracht.

Datum: Zaterdag 25 augustus 2018
Plaats: Voorstraat, tussen de Lijnbaanstraat en de Geuzenstraat, Brielle
Tijd: 11:00 uur – 17:00 uur

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws