Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Open Dag De Boeg

Actueel 172 keer gelezen

Spijkenisse – Buurtbewoners en andere belangstellenden namen vandaag, tijdens de Open Dag, een kijkje bij daklozenopvang De Boeg. Wethouder Struijk liet zich vanmiddag rondleiden door De Boeg, maar nam in de Soepbus van het Leger des Heils ook de pollepel ter hand om voor de bezoekers van de Open Dag een heerlijk bekertje tomatensoep op te scheppen.

De dag- en nachtopvang van het Leger des Heils aan de Industriestraat in Spijkenisse, heeft 24 bedden voor mensen die tijdelijk geen onderdak hebben. Daarvan zijn er vier slaapplaatsen voor vrouwen en 19 voor mannen. Ook is er één crisisplek die zo nodig direct beschikbaar is. Overdag, tussen 8.00 en 17.00 uur, is iedereen voor een kopje koffie of gesprek welkom in de ontmoetingsruimte van De Boeg.

Mensen worden veelal doorverwezen door de gemeentes voordat zij in De Boeg terecht komen. Vaak is er sprake van meerdere problemen, zoals het verlies van baan, schulden en dergelijken, waardoor zij dak- en thuisloos geworden zijn. Iedere deelnemer bij De Boeg krijgt een begeleider die met hem of haar zoekt naar mogelijkheden en oplossingen om weer aan een baan te komen of een opleiding te gaan volgen en zelfstandig te kunnen wonen. In dag- en nachtopvang De Boeg kunnen deelnemers worden geplaatst van het gebied Voorne-Putten, Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard. 

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws