Ook de Bernissemolen opent zaterdag haar deuren.
Ook de Bernissemolen opent zaterdag haar deuren. Foto: PR

Zaterdag VPR-Molendag

Actueel 122 keer gelezen

Regio - Zaterdag 21 juli is het weer VPR-Molendag. De Molendag is een al geruime tijd bestaande traditie waarbij jaarlijks alle molenaars en de molenmakerij op Voorne-Putten en Rozenburg zich gezamenlijk presenteren.

Alle molens behalve de Arend in Zuidland, die momenteel een grote restauratie ondergaat, zijn geopend. Op de tijdelijke locatie van de winkel, Stationsweg 34, wordt wel meel verkocht. Bij diverse molens zijn bijzondere activiteiten. Geen molen op Voorne-Putten is hetzelfde en ze zijn stuk voor stuk het bezoeken waard.

De Bernissemolen aan de Spuikade in Geervliet is van 10:00 tot 16:00 uur toegankelijk voor het publiek. Deze in 1851 op een voormalige verdedigingstoren van de stad Geervliet gebouwde molen zal bij gunstige wind natuurlijk ook draaien. De aanwezige molenaars geven graag uitleg over deze bijzondere molen, andere molens en het molenaarsambacht, dat onlangs is opgenomen op de representatieve lijst van immaterieel cultureel erfgoed van Unesco. U kunt onder andere zien hoe de laatste molenaar, Jan Brussaard, tot ca. 1947 met twee koppels molenstenen zijn meel heeft gemalen.

Meer info over de VPR-molendag vindt u op www.frankmoerland.wixsite.com/molensvpr

Kijk voor meer lokaal nieuws, evenementen en sportberichten uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws