De winnaar van de 38e Wielerronde van Abbenbroek.
De winnaar van de 38e Wielerronde van Abbenbroek. Foto: Dan Ronaldus

Daan van Sintmaartensdijk baas in eigen huis

Actueel 182 keer gelezen

Abbenbroek - Daan van Sintmaartensdijk kwam, zag en overwon afgelopen zaterdag in de 38e editie van de Wielerronde van Abbenbroek voor elite/beloften/amateurs door op de Gemeenlandsedijk-Zuid uit een kopgroep van negen man naar de overwinning te snellen. Marathonschaatser Remco Schouten legde beslag op de tweede plaats door Lieven Anthonisse achter zich te laten.

Dan Rolandus

'Ik vertrouw doorgaans op mijn sprint, maar het is in zo'n grote groep wel zaak dat je attent voorin blijft rijden. In het begin waren er telkens enkele groepjes weg, maar je merkte dat er steeds minder mannen reageerden om te achtervolgen. Kasper (Schotte, DR) en ik hebben toen het initiatief genomen en kregen zeven mannen mee waarna we kop over kop zijn gaan draaien. De snelheid zat er goed in. We hebben Remco Schouten met de wind op de kop even laten spartelen. Maar toen er even twijfeling ontstond werd ik nerveus, maar we kwamen in de laatste ronde uiteindelijk weer bij elkaar waarop ik het in de sprint heb afgemaakt', analyseerde de Zuidlander zijn race.

De 20-jarige Daan van Sintmaartensdijk uit de continentale wielerequipe van Alecto-Cycling en amateur Kasper Schotte (PRC Delta/Lindeloof) zochten in een deelnemersveld van liefst 120 coureurs na ruim 40 kilometer het avontuur. Het duo kreeg Ramon Vleugel (Royal Antwerp Bicycle Club) uit Goes, Dordtenaar Lieven Anthonise, Rotterdammer Youp Havermans (beiden RWC Ahoy), Sebastiaan Pot (UWTC de Volharding) uit Badhoevedorp, Remco Schouten (Jan van Arckel) uit Ammerstol, Olaf Oussoren (UWTC de Volharding) uit Amerongen en de 52-jarige aanjager Lex Nederlof (NEX CCN Cycling Team) mee. De negen leiders lieten de carrousel op volle toeren draaien, totdat Remco Schouten met nog twaalf kilometer te gaan de benen nam.

De achtervolgers, opgejaagd door het naderende peloton aangevoerd door Spijkenisser Jordi Talen (UWTC de Volharding), lieten zich echter niet verrassen. Daan van Sintmaartensdijk wist zich de favoriet voor het sprintersbal en liet het thuisfront dan ook uit zijn dak gaan. De winnaar van de Omloop der Kempen kwam handen tekort om de felicitaties in ontvangst te nemen, zoals van zijn trainer bij RWC Ahoy, Herman Mittertreiner. 'Ik hoorde tijdens de koers de aanmoedigingen en het onthaal richting finish was groots. In je eigen regio zo worden binnen gehaald als winnaar door familie, bekenden en supporters is het mooiste dat er is', aldus Daan van Sintmaartensdijk, die zich met een trainingsweekje in Oostenrijk gaat voorbereiden op de maand augustus met onder meer de Antwerpse Haven Peil en Olympia's Tour in september. De in het Thaise Hangdong woonachtige Oostvoornaar Lex Nederlof nam de goede vorm van het NK voor professionals mee naar Abbenbroek door zijn race af te sluiten met een uitstekende vijfde plaats. Kasper Schotte passeerde de streep als zevende. 'Nadat ik een aantal keren het één en ander had geprobeerd, kwam ik met Daan van Sintmaartensdijk vooruit te zitten waarna er een aantal renners aansloten. In het begin wilde het niet erg lukken, maar naarmate het gat groter werd begon het te draaien. Ik probeerde als enige amateur in de kopgroep wat over te houden voor de eindsprint en dat resulteerde in een mooie zevende plaats', aldus de winnaar van de Ronde van Abbenbroek in 2006. De in Amersfoort woonachtige Briellenaar Jorrit Walgien finishte als dertiende.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws