Afbeelding
Foto: Mariska Haasdijk Namens het Jep!-team

Van Relaxvakantie naar Hulpactie, Jep! steunt ze

Actueel 131 keer gelezen

Hellevoetsluis - De voorjaarsbeurs van de Jep!, een beurs voor 2e hands kinderkleding en speelgoed, is weer goed bezocht. Hierdoor kon er alweer een goed doel in Hellevoetsluis benaderd worden. Jep! is in contact gebracht met Lizette en Martin.

Macedonië
Lizette en Martin zijn in mei, met hun zoontje Lucas, op vakantie gegaan naar Macedonië. In hun accommodatie maakten zij kennis met een vrouw die veel doet voor vluchtelingenwerk.

Het maakte Lizette nieuwsgierig, samen met de vrouw bezocht zij het vluchtelingenkamp in de buurt van hun vakantiehuis. De witte containerwoningen en het gebrek aan medische hulp, eten en persoonlijke hygiëne raakten Lizette enorm. Maar vooral de persoonlijke verhalen van de vluchtelingen daar.

Actie
Terug in het vakantiehuis kon ze niet stilzitten. Samen met Martin vroeg zij geld aan familie en vrienden, via facebook kwam er al snel een groot bedrag beschikbaar. Met dat geld kochten zij spullen bij de lokale boeren en winkeliers, zodat ook zij mee kunnen profiteren van de hulp aan de vluchtelingen.

Lizette en Martin hebben een systeem opgezet waardoor het vluchtelingenkamp de spullen in gedeeltes krijgt, zodat alle hulpgoederen gelijkmatig verdeelt kunnen worden in de komende tijd. De lokale boeren, de winkeliers en het vluchtelingenkamp hebben afspraken met elkaar gemaakt en ook met Lizette en Martin, zodat al het geld op de goede plek terecht komt.

Ook nu Lizette en Martin terug in Nederland zijn is er nog steeds contact met de mensen in Macedonië. Ze zijn zo geraakt door de mensen daar, dat ze willen blijven helpen. Dit is ook de reden dat Jep! contact gezocht heeft met deze Hellevoeters. Ze waren erg verrast dat wij aan hun gedacht hebben, met passie in hun ogen hebben ze ons hun verhaal vertelt. Wij zijn blij dat zij het verschil kunnen maken voor zoveel medemensen. Wilt u meer weten over dit goede doel, bezoek dan eens de blog van Lizette Warnars.

Jep!-beurs
Bij Jep! kunt u terecht voor kinderkleding vanaf maat 62 tot maat 176. Naast de kleding kunt u ook veel speelgoed vinden, speelgoed voor de allerkleinste, maar ook voor de oudere kinderen valt er genoeg te vinden. Naast het speelgoed zijn er ook altijd nog puzzels, spelletjes en boeken.

Alles over de aankomende Jep!-beurs en de gesteunde doelen kunt u natuurlijk ook vinden op de facebookpagina van Jep!. De volgende (najaars)beurs zal plaatsvinden op 6 oktober 2018.

Kijk voor meer lokaal nieuws uit Hellevoetsluis op http://www.groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws