Oehlie bracht het eerste Checkboekje mee.
Oehlie bracht het eerste Checkboekje mee. Foto: Anita Tempelman

Deze zomervakantie van alles te doen voor kids in Nissewaard

Actueel 416 keer gelezen

Spijkenisse – In Indoor speelparadijs Monkey Town werd aan het begin van de avond het Checkboekje 'Actief in de zomervakantie' gepresenteerd. Wethouder Soeterboek ontving het eerste exemplaar uit handen van mascotte Oehlie. Het is de tweede jaar dat het activiteitenboekje werd samengesteld.

In het boekje staan tal van activiteiten die kinderen in de basisschoolleeftijd deze zomervakantie kunnen doen. Het aanbod bevat onder andere sportieve, culturele, natuur en familie activiteiten waaraan vaak gratis of met korting kan worden deelgenomen en is samengesteld met diverse aanbieders uit Nissewaard. Zo wil de gemeente ervoor zorgen dat er voor kinderen die (nog) niet op vakantie gaan of al geweest zijn genoeg leuke dingen te doen zijn en niemand zich hoeft te vervelen. Ook kinderen uit gezinnen met een krappe beurs worden hiermee in de gelegenheid gesteld deel te nemen aan zomervakantie activiteiten.

In de boekje staan bijna 100 activiteiten vermeld, waarvan ongeveer de helft meerdere keren in de vakantieperiode herhaald worden. Onder andere zomerbadminton, tekenen in de bieb, kinderbingo, bowlen, gamen, vakantie speel- en dansweken, knutselen en een puzzeltocht staan op het programma. Het aanbod begint al in de eerste week van juli en loopt door tot eind augustus. In de afgelopen weken werd aan 500 kinderen uit gezinnen die wat minder te besteden hebben vrijkaartjes voor spelen en eten op deze vrijdagavond bij Monkey Town uitgedeeld. Zij kregen net als de wethouder ook het zomervakantieboekje mee naar huis. Vanaf maandag worden de boekjes op alle basscholen uitgereikt. Meer informatie op www.actiefinnissewaard.nl 

Kijk voor meer lokaal nieuws, evenementen en sportberichten uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws