In de rij voor de tokkelbaan
In de rij voor de tokkelbaan Foto: stichting Push en Wil van Balen

Buitenspeeldag Hellevoetsluis was weer top!

Actueel 96 keer gelezen

Hellevoetsluis - Woensdag 13 juni werd het startsein voor de Buitenspeeldag gegeven door wethouder Schop bij Buurtkamer Ons Midden. De televisie, tablet en laptop gingen op zwart, want de jaarlijkse Nationale Buitenspeeldag was een feit!

Sinds 1994 wordt er in Nederland elk jaar een Nationale Buitenspeeldag gehouden. Op die dag worden overal in ons land straten afgesloten voor verkeer zodat kinderen er zonder gevaar gewoon lekker buiten kunnen spelen.

De Nationale Buitenspeeldag vraagt op een speelse manier aandacht voor een kindvriendelijke inrichting van buurten en straten. De actiecomités nodigen veelal vertegenwoordigers van de gemeente uit om bij de actie aanwezig te zijn zodat zijn in gesprek komen met kinderen en ouders uit een buurt of straat.

Er was een geweldige opkomst bij Buurtkamer Ons Midden en de vele kinderen hebben zich vermaakt met alles wat er deze dag te doen was aan spelletjes en activiteiten; lekker op het springkussen, een potje sjoelen of voetballen, er was echt van alles te doen. Leuke bijkomstigheid was het prachtige buitenspeelweer.

Natuurlijk werden er in heel Hellevoetsluis op verschillende locaties leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd. In de Natuurspeeltuin werd een Sponsorloop gehouden. Er waren ruim 230 kinderen en volwassenen in de avontuurlijke speeltuin; topdrukte.

De deelnemers hebben samen met een bijdrage van Hockeyclub Voorne en Stichting Anders Spelen een bedrag van € 750,- bij elkaar gesport. Een bedrag waar Roparunteam 310 Hooymeijer enorm trots op is. De deelnemers hebben allemaal heel hard gerend om zoveel mogelijk rondjes te rennen. Josh Helbers en Edin van der Eijk waren de absolute toppers, want zij liepen de meeste rondjes van allemaal!

Naast de Sponsorloop waren er een tal van activiteiten te doen. De tokkelbaan over het water van Bakx Project Events, het stokbroodje bakken met Scouting Hellevoetsluis en de streethockey clinic van HC Voorne waren het meest in trek.

De organisatie wil iedereen die aanwezig was bedanken voor de gezelligheid en alle vrijwilligers bedankt voor hun inzet voor, tijdens en na deze middag. Alle onderstaande sponsoren worden bedankt voor de gulle en gezonde bijdrage! De kinderen zijn deze middag niets tekort gekomen. Roparunteam 310 Hooymeijer, Stichting Anders Spelen, Sportteam PUSH, Plus (Trommel), Lekker Bezig, Redstar, kijken terug op een zeer geslaagde Buitenspeeldag. 

Kijk voor meer lokaal nieuws uit Hellevoetsluis op http://www.groothellevoet.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws