Ook de tweejarige Anshveer kreeg van de wethouder een diploma en een prachtige medaille.
Ook de tweejarige Anshveer kreeg van de wethouder een diploma en een prachtige medaille. Foto: Foto-OK.nl

Uitreiking In- en Opstapje diploma’s voor peuters en kleuters

Actueel 135 keer gelezen

Spijkenisse – Wethouder Wouter Struijk reikte vanmiddag zo'n 55 In- en Opstapje diploma's met bijbehorende medailles uit, aan evenveel hele jonge inwoners van Nissewaard.

Het speelleerprogramma voor de allerkleinsten wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Nissewaard en welzijnsorganisatie PUSH en is bedoeld voor kinderen van twee tot vier jaar waarvan de ouders laag opgeleid zijn en/of de Nederlandse taal (nog) onvoldoende beheersen.

Al zo'n twintig jaar worden jonge kinderen doormiddel van het programma 'In- en Opstapje' gestimuleerd en ondersteund in hun ontwikkeling. De contactmedewerksters die tweewekelijks bij zo'n 60 gezinnen met speelmateriaal thuis langs gaan, bereiden ouders en hun kinderen voor op groep één van de basisschool. Bovendien leren de ouders veel over de ontwikkeling en het opvoeden. De contactmedewerksters spreken idealiter dezelfde taal als in het gezin gesproken wordt en hebben een speciale Opstapje-training gevolgd.

Een belangrijk doel van het programma is het bevorderen van de interactie tussen ouder en kind. Dit wordt bevorderd door het aanleren van een aantal vuistregels zoals het kijken en luisteren naar en praten met je kind en aanmoedigen en structuur bieden. Ook spelen en lezen met je kind blijkt een enorme stimulans voor de ontwikkeling. Uit onderzoek blijkt dat kinderen zich beter ontwikkelen als ze In- en Opstapje programma's hebben gevolgd. Instapje is bedoeld voor kinderen van één tot twee jaar; Opstapje is het vervolg voor kinderen tot vier jaar, die daarna naar de basisschool gaan.

De diploma uitreiking werd afgesloten met limonade en heerlijke hapjes die door de ouders van de kinderen waren bereid en meegenomen naar de feestelijke bijeenkomst.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws