Dog Frisbee in Disney sferen.
Dog Frisbee in Disney sferen. Foto: PR

4e editie: Disneys Frisbee Fun Special i.s.m. Vliegerfestival

Actueel 117 keer gelezen

Spijkenisse – Net als de afgelopen jaren worden op het vlieger-foodtruck-festival op de vijf grote velden langs de Maasboulevard ook dit jaar voor hondenliefhebbers dogfrisbee wedstrijden gehouden.

DFFS organiseert dit jaar als extraatje een competitie KanJam mensenfrisbee.

Dogfrisbee
Over de dag verspreid zullen vele liefhebbers deelnemen aan de jaarlijks terug keren dogfrisbee wedstrijd: Disneys Frisbee Fun Special De naam zegt het al: geheel in Walt Disney thema worden op vier verschillende onderdelen met honden en speciale frisbee schijfjes gespeeld. Voor het publiek een mega vermaak, zo is afgelopen jaren bewezen. Een van de onderdelen vindt rond 13.00 uur plaats: freestyle shows in Walt Disney film thema. Gedurende twee minuten laten baas en hond een optreden op muziek zien. Bij elk kunstje moet een frisbee uit de lucht gehapt worden met het lichaam van de baas als obstakel. Dit geeft een spectaculaire show voor de festival bezoekers en vooral de kinderen die lekker mee kunnen zingen op de vele bekende Disney nummers. Een aantal optredens is al bekend: Toy Story, Aladdin, Lion King, Pirates of the Caribbean, Mulan, Monsters & Co, Brother Bear, Vaiana, Rescure Rangers, Little Mermaid, Oliver & Co, Jungle Book, Lumiere (Beauty and the Beast)

Afstand werpen
Drie andere DFFS onderdelen zullen op distance, ook wel afstand werpen uitgevoerd gaan worden in de thema's: Pluto Field, Cars Time Race en Mickey Bee. Belangrijk hier is dat de frisbee in het parcours op te veld gevangen wordt en teruggebracht wordt naar de baas, zodat deze weer gegooid kan worden. Alles moet binnen een bepaalde tijd gebeuren en levert uiteraard de nodige punten op. De jury houdt in de gaten of alles volgens de regels plaatsvindt. Aan het eind van de dag, rond 16.00 uur, vindt de prijsuitreiking plaats. Naast de goodiebags voor alle deelnemers, zijn leuke en lekkere prijzen voor de honden en gave thema trofeeën voor de baasjes.

Nieuw KanJam
Als extraatje zal dit jaar een nieuw onderdeel worden toegevoegd aan het programma: KanJam. Twee keer gedurende de dag kunnen de deelnemers aan de DFFS wedstrijd het mensenfrisbee KanJam spel spelen. De hond heeft dan even rust. KanJam bestaat in Europa pas een aantal jaar, natuurlijk komt ook dit vanuit Amerika.

Werkwijze
Er spelen twee teams van twee mensen met één frisbee, elk bij een speciale ton met gleuf. Ze werpen om de beurt om 21 punten te behalen. De tonnen staan 15 meter uit elkaar. Als de frisbee in de gleuf geworpen wordt van je team genoot is het "Instant Win", anders moeten 21 punten gehaald worden. De teamgenoot moet zijn frisbee werpen en als hij deze tegen de ton aan weet te tikken heeft hij één punt. Raakt hij de ton direct, dan levert dat twee punten op. Weet hij de frisbee via het gat boven in de ton te werpen dan mogen er drie punten opgeteld worden.

Het belooft elk geval weer een goed gevarieerde en spannende dag te worden, kom kijken en geniet van de spellen bij het veilig afgezet wedstrijd veld waar bezoekersbankjes zijn geplaatst. Wilt u meer informatie hebben over deze sporten kunt u op het vliegerfestival de speciale info-shop bezoeken bij het wedstrijd terrein.
Wilt u nu al meer weten kijk dan op: www.endless-dog-fun.nl/2018dffs.htm

Vliegerfestival
De frisbee activiteiten zijn een onderdeel van het Vliegerfestival, een van de grotere evenementen in Spijkenisse. De hele dag zullen er vliegers in allerlei kleuren en maten te zien zijn. Ook kun je zelf vliegeren. Het is een dag voor het hele gezin; er is een kinderboerderij, kinderen kunnen zich verkleden en natuurlijk staan er ook springkussens. Een clown deelt ballonnen en suikerspinnen uit, je kunt een kijkje nemen bij de dierenambulance en de hindernisbaan bedwingen.Daarnaast zorgt het foodtruckfestival voor overheerlijk eten .

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws