Elsa Moene (r) draagt het stokje over aan slotloopster Jasmijn Groen.
Elsa Moene (r) draagt het stokje over aan slotloopster Jasmijn Groen. Foto: pr

Succes voor de meiden van Voorne Atletiek

Actueel 433 keer gelezen

Gorinchem - Het meisjesteam Junioren B van Voorne-Atletiek sloot regionale competitiewedstrijden in Gorinchem afgelopen zondag af met een knappe zesde plaats in ween veld van zestien deelnemende teams. De vonken spatten ervan af tijdens de regionale competitie voor meisjes Junioren B, die onder extreem warme omstandigheden werd gehouden.

Eerst waren daar de technische nummers zoals kogelstoten en verspringen, en voor het eerst voor leeftijdscategorie (16-17) ook polsstokhoogspringen. Al snel volgden ook de hardloopnummers zoals 200 m sprint en de 1500 m. Deze laatste valt onder de 'middellange afstanden', maar onder de brandende zon was 1500 meter voor de meeste atleten toch wel erg lang. Als klapstuk werd aan het eind van de middag de 4x100 m estafette gelopen. Altijd een spannend onderdeel waarbij het soepel overdragen van het stokje in hoge mate de eindtijd bepaalt.

Dat ging gelukkig goed; zo wist Elsa Moene na een rappe eerste 100 m het stokje foutloos over te dragen aan Jasmijn Groen die er daarna als een haas mee vandoor ging. De sterke estafette droeg niet in de laatste plaats bij aan de uiteindelijke klassering van Voorne Atletiek bij de beste zes. Vorige week opende meerkamper Aiden Bareman van Voorne Atletiek het seizoen met een veelbelovende zege bij de jeugd -12 jaar op de Open Brabantse kampioenschappen in Gemert. Met een snelle sprint (10.49 op de 80 meter), een sprong van 5.13 meter bij het verspringen en een worp van 34.95 meter bij het speerwerpen sloot Aiden de eerste dag veelbelovend af.

Na het hordelopen (12.81), hoogspringen (1.50m.) en kogelstoten (10.50m) op dag twee zette de Briellenaar met een tijd van 3.25.52 op de 1000 meter de kroon op een indrukwekkende meerkamp die hem een clubrecord en de eerste plaats op de Nederlandse ranglijst in zijn leeftijdscategorie van dit seizoen tot dusver opleverde. Met zijn prestatie in Gemert, schroefde Aiden Bareman de verwachtingen voor de Nationale Meerkamp CD die in september in Zoetermeer wordt gehouden, hoog op. Op grond van zijn huidige prestaties kan Bareman in Zoetermeer mee doen om de prijzen.

Interesse
Ook interesse in atletiek? Kom eens langs bij de atletiekbaan van Voorne Atletiek. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen al beginnen met atletiek. Kijk op www.voorneatletiek.com voor meer informatie.

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws