Zonder auto kan de Reddingsbrigade haar werk niet uitvoeren: HELP!!
Zonder auto kan de Reddingsbrigade haar werk niet uitvoeren: HELP!!

Reddingsbrigade Hellevoetsluis heeft hulp nodig!

Actueel 331 keer gelezen

Hellevoetsluis - De Helvoetse Reddingsbrigade is op 20 februari 1975 opgericht door een kleine groep vrijwilligers die toen inzagen, dat in een waterrijk gebied als Hellevoetsluis, een reddingsbrigade onontbeerlijk was. Sinds die tijd is de Helvoetse Reddingsbrigade flink gegroeid en heeft al meerdere malen haar nut bewezen.

De brigade is aangesloten bij Reddingsbrigade Nederland en bestaat uitsluitend uit vrijwilligers. De doelstelling is kort maar krachtig: 'Het voorkomen en bestrijden van verdrinkingsongevallen'. Om deze doelstelling zo goed mogelijk te bewerkstelligen heeft de Helvoetse Reddingsbrigade twee activiteiten: het verzorgen van opleidingen ten behoeve van het zwemmend redden & het verbeteren van de zwemvaardigheid, en het preventief aanwezig zijn rond het Haringvliet & het verzorgen van opleidingen ten behoeve van het varend redden.

Zeker ook voor de bevolking van Hellevoet heeft de brigade dus al vele malen haar nut bewezen. En het is deze zelfde bevolking die ze nu te hulp wil vragen. Want de brigade zit met een heel groot probleem.

Op zoek naar een nieuwe auto
"Onze auto is oud en versleten en niet meer geschikt voor ons werk en alarmmeldingen. Dit betekend dus dat wij niet of nauwelijks meer op de plek van bestemming kunnen komen en niet de hulp kunnen bieden die wij voor ogen hebben en die u van ons gewend bent".

"Nu zijn wij een vrijwillige hulpverleningsorganisatie en daarom moeten wij zelf een nieuw voertuig bekostigen, en dat is serieus veel geld. Onze leden betalen contributie maar dat is echt niet genoeg voor een nieuw voertuig. Daarom hebben we uw hulp echt nodig. Dankzij één van onze sponsoren hebben we momenteel een auto in bruikleen kunnen krijgen maar dit is slechts een tijdelijke oplossing. U zult ons maar nodig hebben, zeker in het aankomende zomer seizoen. Onze missie is u te helpen maar dat gaat niet zonder een voertuig; dus uw hulp is ècht nodig voor een nieuwe auto!".

"Wij hopen op bedrijven die ons willen sponsoren en meevoelende burgers die een donatie willen doen. Alle beetjes helpen en we zijn voor alle giften even dankbaar. Doneren kan via rekeningnummer NL70INGB0003589603 t.n.v. Reddingsbrigade Hellevoetsluis. Ook is het mogelijk om via onze website te doneren: www.reddingsbrigade-hellevoetsluis.nl/doneer. Daar kunt u ook contact met ons opnemen als u interesse heeft in sponsoring."

Nieuwe leden zijn ook van harte welkom. Wilt u ook bijdragen aan de veiligheid op en rond het water of wilt u meer weten? Kom dan eens kijken bij de wekelijkse trainingsavond in zwembad 'De Eendraght' op dinsdag avond .

Kijk voor meer lokaal nieuws uit Hellevoetsluis op http://www.groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws