Afbeelding
Foto: Anita Tempelman

Vonk die oversloeg op de ‘huwelijksmarkt’ groeide uit tot diamant

Actueel 182 keer gelezen

Spijkenisse – Maandag was het precies 60 jaar geleden dat echtpaar Roos-Zijderveld in Rotterdam in het huwelijk trad. Vanmorgen ging burgemeester Salet langs bij het diamanten paar, dat inmiddels al bijna 30 jaar in Spijkenisse Maaswijk woont, om hen te feliciteren met dit bijzondere huwelijksjubileum.

De in de Carnissebuurt (R'dam-Charlois) geboren en getogen Janie en de eveneens in Charlois geboren en opgegroeide Rinus, ontmoetten elkaar tijdens een wandeling in de Boergoensestraat. De straat stond in die tijd ook wel bekend als de 'huwelijksmarkt'. Janie was aan de wandel  met een vriendin en Rinus met vrienden. De twee kenden elkaar wel van activiteiten bij de Hervormde kerk, maar pas in de Boergoesestraat sloeg de vonk pas echt over tussen de toen 17-jarige Janie en de 16 -jarig Rinus.

Ze trouwden toen ze respectievelijk 25 en 24 jaar waren in het stadhuis op de Coolsingel, op een woensdagochtend tegelijkertijd met nog twee andere paren. Afgelopen maandag gingen ze met twee van hun drie kinderen terug naar de plek waar ze elkaar 60 jaar geleden het ja-woord gaven. 'Heel bijzonder en mooi om nogmaals op dat zelfde bankje in de hal van het stadhuis te zitten en ook een kijkje in de trouwzaal en achterliggende tuin waar we die dag op de foto gingen, te kunnen kijken', vertelt meneer Roos.

Hoe het hen in zestig jaar huwelijk verging, leest u volgende week in de papieren editie van Groot Nissewaard.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws