Vertwijfeld gaan Marvin Godschalk (l) en Alex van Dommelen na de verloren finale na waar het fout is gegaan voor Brielle. * Foto: Jos Uijtdehaage.
Vertwijfeld gaan Marvin Godschalk (l) en Alex van Dommelen na de verloren finale na waar het fout is gegaan voor Brielle. * Foto: Jos Uijtdehaage. Foto: Jos Uijtdehaage

Brielle in de herkansing, finale voor Vierpolders en Rockanje

Actueel 350 keer gelezen

Brielle/Rockanje/Rotterdam – Brielle slaagde er nog niet in om promotie af te dwingen. Flevo Boys was met 1-4 te sterk. Hoewel het duel bij BZCZuiderpark werd gestaakt, staat Vierpolders vrijwel zeker in de finale van de nacompetitie. Daarin treft het Rockanje dat Zwartewaal met 2-1 terugwees.

Voor Brielle is er na de 1-4 nederlaag nog een herkansing, waarin alsnog de hoofdklasse kan worden bereikt. Dinsdag 19 juni start een halve competitie met de verliezers van de twee andere finales van de nacompetities om promotie. Zaterdag 23 juni en dinsdag 26 juni zijn de twee andere speeldatums. De winnaar pakt de vierde beschikbare plaats in de hoofdklasse.

Tegenstanders
Wie de tegenstanders van Brielle worden, hangt af van de uitslagen van de finales tussen DETOTwenteland en XerxesDZB en Sportlust '46 en WHC die komende zaterdag worden gespeeld. De winnaars van die duels promoveren, de verliezers komen met Brielle in de herkansingsronde. 'Veel van onze spelers zijn echter al op vakantie als die wedstrijden worden gespeeld,' weet Marvin Godschalk. 'Het wordt nog even puzzelen om een ploeg voor die wedstrijden in het veld te brengen.' Godschalk en Alexander van Dommelen bezagen afgelopen zaterdag na afloop van de met 1-4 verloren finale tegen Flevo Boys verslagen de vreugde bij de tegenstanders. 'Je voelde het tegen het einde van de eerste helft aankomen,' aldus Van Dommelen. 'We werden gedwongen om achteruit te lopen. En na de 1-1 kantelde het zonder dat we daar greep op konden krijgen. Het zo jammer, want de wedstrijd was na de 1-0 uit die pingel van Jeffrey Duijnstee van ons. Toen hadden we de kansen om het af te maken.' 'Die tweede strafschop die ze kregen was niet terecht,' blikte Godschalk terug. 'De overtreding werd buiten de zestien gemaakt. En Colin Schoors kreeg er nog rood voor ook. Alsof die pingel al niet genoeg was.' Hoewel Brielle recht van spreken had met de kritiek op de leiding, was de zege van Flevo Boys ontegenzeggelijk terecht. De Emmeloorders herpakten zich na de 1-0 van de thuisclub goed, kwamen op slag van rust door een door Lars Rudmer Klijnstra ingekopte vrije schop langszij (1-1), en gingen er in de tweede helft 'op en erover' toen Aron Strengholt een makkelijk gegeven strafschop binnen schoot: 1-2. Toen keeper Deshney Hoornweg een schot van Arjen Spaan niet klem kreeg en Madih Doufikar de rebound verzilverde (1-3) was het spel gespeeld. De 1-4 die Spaan vanaf de stip nog mocht scoren, maakte de nederlaag extra zuur.

Gestaakt
Vierpolders stond in de halve finale van de nacompetitie om promotie naar de derde klasse op bezoek bij BZCZuiderpark op uit de dood. De ploeg van trainer Paul Bestebreur slaagde erin om een 3-1 achterstand nog net op tijd weg te poetsen (3-3) en sloeg vervolgens in de verlenging toe: 3-4. Het duel begon om 15.15 en werd twee keer toe stilgelegd voordat het na meer dan drie uur om 18.35 uur (!) met nog anderhalve minuut te gaan defintief werd gestaakt. 'Het was te bizar voor woorden,' aldus voorzitter Henk van Marion na afloop. 'Bij de 3-3 van Douwe Zijlstra en de tweede gele kaart voor een BZC-speler moest er even worden gestaakt. En in de verlenging kregen nog drie Rotterdammers rood en brak een vierde bij een botsing zijn kaak. Een ambulance moest hem afvoeren, want hij had ook zijn tong nog ingeslikt. Zo'n wedstrijd heb ik nog nooit van mijn leven meegemaakt.' Douwe Zijlstra (1-1 en 3-3) en Glenn Stoffers (3-2 en 3-4) schoten Vierpolders naar de 3-4 stand. Komende zaterdag wordt vrijwel zeker op sportpark Coosenhoek in Vierpolders de finale gehouden, waarin Rockanje de tegenstander is.

Gestolen
Rockanje stal de 2-1 zege in de andere halve finale van de nacompetitie van Zwartewaal. De ploeg van trainer Ron Klein was op sportpark Drenkeling in Rockanje veel sterker, maar liet zoveel kansen onbenut, dat Zwartewaal het onheil zelf over zich afriep. Morris Gelderland zette de bezoekers op 0-1. Jeffrey Burger (strafschop) en Sven Groenenboom hielpen Rockanje de finale in. 'We missen de finale,' aldus Klein, 'maar ik ben trots op wat deze groep dit seizoen heeft neergezet.'

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws