Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Kom je ook spelen in het Beverbos?

Actueel 723 keer gelezen

Simonshaven - Op de Stompaardsedijk in Simonshaven wordt op dit moment de laatste hand gelegd aan het Beverbos, een natuurspeeltuin langs de Bernisse.

Zoals de naam als zegt, is het geen gewone speeltuin maar een natuurspeeltuin. Geen schommels, glijbanen en wipkippen, maar natuurlijke materialen die kinderen de natuur laten ontdekken. Vies worden mag hier.

Er zijn uitgezette en verharde paden, waardoor het ook voor mindervaliden mogelijk is om dicht bij de speeltuin te komen. Daarnaast kunnen de kinderen door het hele gebied lopen en spelen. Zo vindt je er balanceerstammen en een labyrinth. Via een spannend pad over een duiker, waar je ook doorheen kunt kruipen, wordt de waterpomp bereikt. Hier kun je je spierkracht demonstreren en het water naar boven pompen. Een tweede pomp, via een zonnepaneel voorzien van elektriciteit, zorgt er voor dat het water rond het eilandje continue in beweging blijft en dus ververst wordt.

Het speeleiland bereik je via de wilgenhut en de wiebelbrug of via de stapstenen. Vervolgens kun je je helemaal uitleven op het slingerparcours en het steltenparcours. Ouders kunnen vanaf de picknicktafel hun kroost in de gaten houden. Er staan al wat picknicktafels op het terrein, maar voor de opening op 22 juni wordt er ook nog een grote picknicktafel neergezet, vlak bij de fruitstruiken. Nog een paar weken en dan kan er tijdens het spelen lekker gesnoept worden van aalbessen, bosbessen, zwarte bessen en bramen. Buiten het eiland ligt een beverdam. Dit zijn bomenstammen die afkomstig zijn uit andere recreatiegebieden en waaroverheen geklauterd kan worden. Wie meer uitdaging wil hebben, kan zich helemaal uitleven op het evenwichtstoestel. Doe wel voorzichtig want je bevindt je wel een paar meter boven de grond.

Niet bang van water of zin om een beetje af te koelen? Trek je zelf dan via het trekvlot van de ene kant naar de andere kant. Doe wel je zwemkleding aan of neem droge kleren mee, want voor je het weet lig je in de Bernisse. Tijdens de opening mag de wethouder laten zien dat hij spierballen heeft; misschien raadzaam dat ook hij droge kleren in zijn auto legt?

De aanleg van de natuurspeeltuin wordt verzorgd door Jos van de Lindeloof tuin - en landschapsarchitecten bureau in opdracht van de gemeente Nissewaard. Er is tijdens het ontwerp en aanleg overleg geweest met de grondeigenaar Recreatieschap Voorne Putten. Staatsbosbeheer verzorgt het beheer van het gebied. Een paar keer per week worden de prullenbakken op het terrein geleegd om te zorgen dat het er schoon blijft. Naar verwachting wordt in september een nieuw toiletgebouw aangelegd, met een voorziening voor minder-validen. Zo wordt het straks, vooral met mooi weer, goed toeven aan de oever van de Bernisse want naast de natuurspeeltuin ligt ook het zwemstrandje.

Zet alvast 22 juni in je agenda want dan wordt de natuurspeeltuin officieel geopend.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws