Afbeelding

Bouw brede school Rockanje veel duurder dan voorzien

Actueel 321 keer gelezen

Rockanje – De bouw van de brede school in Rockanje valt fors duurder uit. De gemeente Westvoorne moet ruim 1,6 miljoen meer voor het gebouw uittrekken.

De Westvoornse gemeenteraad reserveerde eerder een bedrag van bijna 8,8 miljoen euro voor een nieuwe basisschool, cultureel centrum en sportzaal. De kosten voor nieuwbouw aan het Kolpapad lopen nu echter op tot bijna 10 miljoen euro. De forse stijging heeft verschillende oorzaken. De bouwmarkt is intussen aangetrokken. Het huidig ontwerp kan niet meer binnen het eerder geplande budget worden gerealiseerd. Ook is gekozen voor een meer duurzaam gebouw met de mogelijkheid tot plaatsing van zonnepanelen. De brede school wordt daarnaast geschikt gemaakt als onderkomen voor het Centrum voor Jeugd en Gezin. De oude schoolgebouwen aan het Kolpapad zijn inmiddels gesloopt en de kinderen krijgen nu les aan de Dwarsweg.

De Westvoornse politiek bespreekt maandag 18 juni de kosten van de brede school. De gemeenteraad neemt op dinsdag 3 juli een besluit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws