Afbeelding
Foto: pr

Scouting Bas t Hart roeit Vogalonga in Venetië

Actueel 208 keer gelezen

Brielle - In het pinksterweekend was de jaarlijkse Vogalonga roei marathon in Venetië. Aan deze roeitocht, die ooit is begonnen als protesttocht tegen de oprukkende gemotoriseerde vaart in Venetië, deden tijdens deze 44e editie ruim 1800 roeiboten mee.

Eerder deden uit onze regio al de Brielse roeiclub en roei vereniging Voorne putten mee, dit jaar wilden de scouts zich in t veld manifesteren. Het veld bestaat uit vele verschillende soorten boten, waaronder roeisloepen en skiffs, maar een lelievlet was waarschijnlijk nog nooit aan de start verschenen. Aangevuld met een roeier van Tasmania en een van Scouting Hellevoetsluis heeft het team Brielse scouts de 32 kilometer in hun lelievlet 1001 rustig en zonder noemenswaardige problemen kunnen roeien. De enorme drukte van alle deelnemers zorgde ervoor dat ze zelfs anderhalf uur moesten wachten voor ze het beroemde Grande Canal in konden varen voor de finish. Geen straf in het heerlijke Italiaanse zonnetje.

Een geweldig mooie vooryzetting van dit zomerseizoen waarin de scouts van Bas t Hart nog heel veel op het water te vinden zullen zijn. Met name dichterbij huis vanuit de eigen haven aan de Brielse Maas op Oosterland, maar ook van de zomer op de randmeren tijdens het Nawaka. Wil je ook met hen mee? Kijk dan op www.basthart.nl of op hun Facebookpagina. 

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws