Afbeelding
Foto: pixabay.com

Artsen strijden voor uitbetaling honorarium

Actueel 311 keer gelezen

Rotterdam - De artsen die werkzaam waren in het Ruwaard van Putten Ziekenhuis ten tijde van het faillissement zijn naar de rechter gestapt omdat ze geld willen zien van de curatoren. Zij stellen dat ze nog geld tegoed hebben voor uitgevoerde werkzaamheden in de periode vlak voor het faillissement. Die werkzaamheden waren nog niet betaald door de verzekeraars. Inmiddels is er wel betaald, maar dat bedrag staat op een derdenrekening omdat de curatoren en de specialisten het niet eens kunnen worden over welk deel van dat bedrag voor de specialisten is en welk deel in de faillissementsboedel valt. Daarnaast willen ze ook dat het honorarium dat al wel door de verzekeraars was betaald aan het ziekenhuis, maar niet aan hen is doorbetaald, uitgekeerd wordt en ze claimen verloren goodwill. De artsen hadden immers geïnvesteerd in hun praktijk, die na het faillissement in een aantal gevallen is doorgezet met artsen, die verbonden waren aan de ziekenhuizen die het failliete ziekenhuis overnamen.

Ze komen er niet uit, dus de rechter moet hier een uitspraak over doen. De zitting was eerder deze week, de uitspraak wordt op zijn vroegst over een week of zes verwacht.

Naast deze zaak loopt er nog een procedure bij het gerechtshof, waarbij het gaat om compensatie van ontslagen longartsen en zijn de radiologen in afwachting van de behandeling van hun cassatieverzoek.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws