Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Marinier voelde liefde op het eerste gezicht voor bollenkwekersdochter

Actueel 295 keer gelezen

Spijkenisse – Burgemeester Salet feliciteerde vanochtend  briljanten bruidspaar Philipoom-Heemskerk.  Afgelopen zondag was het precies 65 jaar geleden dat de inmiddels 85-jarige Leni en 89-jarige Ton elkaar in het Rotterdamse stadhuis het ja-woord gaven.

Mevrouw Philipoom is geboren en getogen in Noordwijkerhout. De dochter van een bloemenkweker fietste op 15 augustus '51 met haar vriendin Thea richting Wassenaar om een pakje af te gaan geven bij de plaatselijke poelier. Thea had die avond een afspraakje met marinier Jan, maar omdat deze niet door kon gaan fietsten de twee vriendinnen even langs vliegveld Valkenburg om dit af te kunnen zeggen. 'Ik stopte er bij een paar mariniers die wachtliepen en dacht dat Thea naast me stond, maar die was al doorgefietst. Ik heb de boodschap toen maar doorgegeven. Ton was één van de andere mariniers die daar wacht liepen.' Bij meneer Philipoom was het liefde op het eerste gezicht. Leni had Ton nog niet eens opgemerkt en fietste na de boodschap te hebben overgebracht weer snel haar vriendin achterna.

Over hoe de Rotterdamse Ton het uiteindelijk lukte om Leni's hart te veroveren en hoe dat leidde tot een hechtte huwelijksband en hun al zo lange samenzijn, leest u volgende week in de papieren editie van Groot Nissewaard.   

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws