Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage

Brielle Blues start crowdundingsactie om evenement te redden!

Actueel 320 keer gelezen

Brielle - Al 26 jaar lang vindt op de laatste zondag van juli Brielle Blues plaats. Een evenement dat niet meer weg te denken is uit Den Briel. Het trekt bezoekers uit de hele regio en daar buiten en is elk jaar een succes. Samen met het 1 april feest is Brielle Blues één van de pareltjes van evenementen. Brielle Blues is een festival waar jong en oud elkaar ontmoet, genietend van de blues en elkaar.

Maar of het dit jaar weer gaat lukken, hangt mede af van de vrijgevigheid van donateurs. Financieel is het nog niet rond, terwijl dat wel al rond had moeten zijn. Verschillende onverwachte ontwikkelingen, zoals het wegvallen van een belangrijke sponsor door de verkoop van zijn bedrijf en mutaties in de samenstelling van de groep sponsorwerving, waardoor de stichting geconfronteerd werd met een gat in de begroting. De Stichting Brielse BluesDag vraagt daarom aan de inwoners van Brielle om het evenement eenmalig financieel te steunen. Hoe u dit kunt doen leest u hieronder.

Met dank aan alle sponsoren, donateurs en vrienden van Brielle Blues is het alle jaren gelukt om het festival financieel rond te krijgen. Of dat dit jaar weer gaat lukken is spannender dan ooit. Het vinden van voldoende sponsoren is nog in volle gang, maar de tijd dringt. Het had financieel al rond moeten zijn, omdat de bands geselecteerd zijn, en de voorbereidingen in volle gang zijn. Maar het is nog niet rond. En de tijd dringt. Wij vragen u daarom om ons eenmalig financieel te steunen. Wij vertrouwen op de vrijgevigheid van donateurs. En U krijgt er een fantastische dag voor terug.

We roepen daarom iedereen op om ons met welk bedrag dan ook financieel te ondersteunen. Traditiegetrouw zal dan op de laatste zondag van juli op drie podia 12 verschillende bands er voor zorgen ervoor dat u van 12 tot 22 uur kunt genieten.

Sponsorwerving

Hoe werkt dat eigenlijk? Bij het initiatief een gratis festival van de grond te krijgen is sponsoring een belangrijk onderdeel. Dat is al 26 jaar zo, en is nu niet anders. Onmisbaar blijft de hulp van trouwe sponsoren. Vanuit het organisatieteam zijn een vast aantal mensen het hele jaar bezig met het rond krijgen van het financiële plaatje. Sponsoren worden gezocht en kunnen op verschillende manieren een bijdrage leveren. Naast de festival dag worden er speciaal voor hen jaarlijks nog 2 momenten georganiseerd waarop de sponsoren bij elkaar kunnen komen. De Winter blues, waar de eerste band van het festival wordt gepresenteerd en de Sneak Preview waar het programma bekend gemaakt wordt. Twee gezellige bijeenkomsten waar men samen met het organisatieteam, onder het genot van een hapje een drankje, blijkt geeft betrokken te zijn met het in stand houden van één van de grootse gratis blues festivals in Nederland.

Vrienden van Brielle Blues

Van alleen maar kijken en genieten naar een extra bijdrage om te kijken en genieten. In de loop der jaren zijn Briellenaren massaal achter 'hun' festival " gaan staan door vriend te worden van Brielle Blues. Door een financiële bijdrage wordt een vaste bodem gelegd onder de begroting van het festival. De vrienden komen ook naar de Winterblues en de Sneak Preview en krijgen voor aanvang het festival een 'Just a Friend' t-shirt. Zo kunnen zij laten zien dat ze Brielle Blues steunen. Niet door alleen hun jaarlijkse bijdrage te storten, maar daadwerkelijk begaan zijn met al al 23 jaar één van de grootste gratis bluesfestivals van Nederland.

Het ontstaan van Brielle Blues

Het idee ontstond bij een aantal enthousiastelingen die op een zondag tijdens de zomervakantie de binnenstad van Brielle wat op wilde vrolijken met een activiteit. Een gratis activiteit waarbij de horeca betrokken zou worden, een breed publiek zou trekken en waarbij muziek de rode draad moest worden. Gezien de muziek interesse van deze groep werd gekozen voor de blues. Een Bluesfestival werd geboren en de eerste editie vond plaats in de zomer van 1991.

In aanloop naar de 23e versie Brielle Blues had niemand kunnen denken dat dit idee uit zou groeien tot één van de best bezochte eendaagse bluesfestivals in Nederland? Liefhebbers van bluesmuziek, vakantiegangers, dagjes mensen en oud-inwoners van Brielle komen jaarlijks terug naar onze prachtige binnenstad. Ze slenteren van podium naar podium om onder het genot van een drankje bij te praten met oude vrienden en bekenden en ondertussen te genieten van de diversiteit in aanbod van bluesmuziek verdeeld zijn over drie podiums.

Hoe het allemaal begon

De eerste Brielle Blues. Twee podiums, eigenlijk kon je het geen podiums noemen, een steiger op het Maarland en een trailer op de Markt, met 5 bluesbands. Enkele duizenden bezoekers, veel enthousiaste reacties, kortom de basis was gelegd voor een bluesfestival dat uitgroeide tot een begrip in Nederland. Inmiddels telt het festival al jaren ca. 10.000 bezoekers verdeeld over de hele dag. Het evenement heeft binnen de (inter-)nationale blueswereld bekendheid gekregen gezien de vele reacties welke via faceboek en twitter binnen komen. De bezoekers aan het festival kenmerken zich door diversiteit, een festival voor iedereen en niet alleen voor de echte bluesfans. De bezoekers van Brielle Blues komen allemaal om te genieten van de bluesmuziek op en de sfeer rond de drie podia, op de Markt, de Turfkade en aan het Maarland. Dit is allemaal bereikt door de inzet van een sterke team, sponsoren, donateurs, vrienden en iedereen die Brielle Blues een warm hart toe dragen.

Bekende namen

In de afgelopen periode hebben alle bekende namen en prijswinnaars van Bluesawards uit Nederland en België, met af en toe een uitstapje overzee, op één van de podiums gestaan. Meer informatie over Brielle Blues vindt u op www.brielleblues.nl

Foto: Jos Uijtdehaage

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws