Afbeelding

Leerlingen stappen op de fiets voor verkeersexamen Hellevoetsluis

Actueel 210 keer gelezen

Hellevoetsluis - Op dinsdag 15 mei heeft wethouder Peter Schop op de parkeerplaats van Stichting Push het startschot gegeven voor het verkeersexamens van Veilig Verkeer Nederland. Alle basisscholen in Hellevoetsluis doen hieraan mee. In totaal stappen 450 leerlingen op de fiets om het praktijkexamen af te leggen. Dit is het tweede en tevens laatste onderdeel van het verkeersexamen. Het schriftelijk verkeersexamen hebben de leerlingen al gedaan.

Tijdens het schriftelijke verkeersexamen is getoetst of de leerlingen de verkeerskennis beheersen en voldoende inzicht hebben in de verkeerssituaties. Het uiteindelijke doel is dat kinderen het geleerde in de praktijk goed toepassen. Daarom volgt na het schriftelijk examen het praktijkexamen op de fiets. Dit praktijkexamen is verspreid over twee dagen en wordt op dinsdag 15 mei en donderdag 17 afgenomen.

Veilig op weg
Jaarlijks raken ongeveer 2000 kinderen in Nederland gewond in het verkeer. Bij ongeveer de helft van deze ongevallen is een fietser betrokken. De gemeente Hellevoetsluis hoopt dat het verkeersexamen bijdraagt aan het verminderen van het aantal jonge slachtoffers in het verkeer. In het praktijkexamen wordt onder andere aandacht besteed aan het stoppen voor verkeerslichten, het verlenen van voorrang en het aangeven van richting. De kinderen rijden per school een route van ongeveer twee kilometer, waarbij vrijwilligers op een aantal plekken langs de route de verrichtingen volgen en punten geven.

Kijk voor meer lokaal nieuws uit Hellevoetsluis op http://www.groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws