Afbeelding
Foto: Internet

Schriftelijke vragen IBW ondergrondse hoogspanningskabels

Actueel 267 keer gelezen

Westvoorne - Inwonersbelang Westvoorne heeft deze week schriftelijke vragen gesteld aan het college over de mogelijke aanwezigheid van ondergrondse hoogspanningskabels in de gemeente Westvoorne.

Op donderdag 10 mei publiceerde RTL Nieuws een artikel over hoogspanningskabels in de grond die te dicht bij woningen staan. RTL Nieuws achterhaalde op basis van documenten en bronnen een aantal plaatsen waar de straling van ondergrondse kabels te hoog is in nabijgelegen huizen. Er zijn sterke aanwijzingen dat er voor kinderen een gezondheidsrisico is, meldt deze nieuwsbron. "We weten dat het een licht verhoogde kans geeft op kinderleukemie", stelt voorzitter Pim van Gool van de Gezondheidsraad op de site van RTL Nieuws.

In Westvoorne zijn meerdere hoogspanningsmasten aanwezig. Hoewel de exacte locatie van de ondergrondse kabels geheim wordt gehouden in verband met terrorismegevaar, weet Tennet aan RTL Nieuws te melden dat ook in Westvoorne ondergrondse kabels aanwezig zijn.

Inwonersbelang Westvoorne heeft daarom de volgende vragen gesteld:

1) Heeft het college kennis genomen van het nieuwsbericht van RTL Nieuws?

2) Is bij het college bekend waar zich de ondergrondse kabels bevinden? Zo ja, kan het college aangeven of dit in de buurt is van woningen en of inwoners risico's lopen? Wat is de afstand van woningen tot de kabels en welke waardes zijn er gemeten? Zo nee, wat gaat het college doen om deze gegevens op tafel te krijgen?

3) Indien er ondergrondse kabels te dicht bij woningen liggen; wat gaat het college doen om de risico's voor bewoners te verkleinen?

Lees meer lokaal nieuws op www.weekbladwestvoorne.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws