Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Poolse studenten op bezoek: stamppot in het Droogdok

Actueel 149 keer gelezen

Hellevoetsluis - Op dinsdag 17 april begonnen de leerlingen van PENTA college CSG Jacob van Liesveldt aan hun internationale uitwisselingsproject met de Poolse partnerschool uit Naklo nad Notecia.

Het thema voor dit jaar is "Let's Go and Find Solutions" en dit werd dan ook verschillende keren van de leerlingen gevraagd: van het introductiespel tot het zelf bakken van pannenkoeken, om als groep de tijd samen door te brengen op het strand tot het uitwerken van het eerste deel van de opdracht: bedenk en ontwerp een activiteit rondom de haven van Hellevoetsluis en Naklo voor jouw leeftijdsgroep.

Stamppot
Dit deel werd uitgevoerd in het Droogdok Jan Blanken, die bij de voorbereiding enthousiast werden over het onderwerp en hun hulp hierbij aanboden, waarvoor wij ze zeer erkentelijk zijn. Bovendien hielp het Droogdok ons ook bij de lunch: de groep ging stampotten eten. Vijf ouders hadden verschillende winterse gerechten gemaakt die door de iedereen verorberd werd, ook al was het meer dan 20 graden…..

Ter voorbereiding op het thema was er de afgelopen maanden overleg geweest met Wouter van Dam en Veronique Stern van het gemeentehuis. Ook burgemeester Milène Junius verwelkomde de groep, op het gemeentehuis, en sprak haar bewondering uit voor de 19e jarige samenwerking tussen beide scholen en de resultaten daarvan. Bovendien verwees de burgemeester meerdere keren naar haar bezoek aan Naklo afgelopen maart. Rector Wim van den Eshof benoemde tijdens zijn welkomstwoord hoe belangrijk het is in deze dagen om in contact te komen met leerlingen uit andere landen en te praten over datgene wat er speelt.

De uitwisseling met Naklo is namelijk niet de enige in het derde jaar van het tweetalig onderwijs van het Jacob van Liesveldt: de leerlingen hadden ook de keus om naar Jelling, Gijon of Berlijn te gaan.

Vol programma
De leerlingen hadden een vol programma: van het uitvoeren van opdrachten, geven van presentaties en rondleidingen op school tot het regelen van een feestje op het strand op vrijdagavond. De vrijdag was sowieso speciaal. De groep leerlingen was, op basis van het thema, uitgenodigd door de Ikea Reference Store in Delft, de enige in de wereld waar dagelijks gekeken wordt welke oplossingen er bedacht kunnen worden aan klanten. De leerlingen hebben daar ook een bijdrage aan geleverd en hebben mogelijkheden ontworpen voor opslag, die de komende weken zichtbaar blijft in die vestiging. Een unicum om ook op zo'n manier het thema uit te dragen! Na een mooie week met schitterend weer werd de groep uitgezwaaid en gaan de leerlingen op 15 mei aspecten van de Poolse cultuur ontdekken.

Kijk voor meer lokaal nieuws uit Hellevoetsluis op http://www.groothellevoet.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws