Afbeelding

Echtpaar van Antwerpen-Mosterd 60 jaar getrouwd

Actueel 399 keer gelezen

Hellevoetsluis - Burgemeester Junius bracht dinsdagmorgen een bezoek aan het echtpaar van Antwerpen-Mosterd. Dit omdat zij 60 jaar getrouwd zijn. "Het werd een heel gezellig, informeel en zeer interessant bezoek" aldus de burgemeester. "Wat een ontzettend leuk echtpaar". 

Henk van Antwerpen en Nel Mosterd werden beiden geboren in Maassluis. Henk in 1932 en Nel in 1937. Zij brachten daar ook de moeilijke oorlogsjaren door. Het bombardement in 1943 heeft Henk zelfs bijna zijn leven gekost. Hij schuilde in een portiek van een huis dat achter zijn rug in brand stond. Hij ontsnapte maar net aan de dood. 

De middelbare schooltijd werd door beiden in Maassluis en het naburige Vlaardingen doorgebracht. Na het behalen van het diploma moest er een baan worden gezocht. Dat was  in die tijd ook echt niet zo eenvoudig. En toen er eindelijk werk gevonden werd, moesten er na werktijd in, dus in de avond cursussen gevolgd worden

Vaten, hout en schoenen
Henk kwam terecht bij een bekende vaten en kisten fabriek in Maassluis. Toen de fabricage van houten vaten stopte vanwege de komst van het plastic, stapte hij over naar de houtleverancier het Zweedse concern S.C.A. in de haven van Rotterdam, en is daar tot zijn pensioen gebleven.
Nel kwam in het schoenenvak terecht en is daar tot haar 65ste gebleven. Alles wat er in deze branche te doen was heeft ze gedaan van inkopen, verkopen en beurzen bezoeken tot etaleren waar dat nodig was. Beiden hebben hun werk met veel plezier gedaan tot aan hun pensioen.

Twee zoons
In 1956  hebben de twee elkaar ontmoet en zoals toen gebruikelijk: hebben ze eerst met elkaar gelopen (zoals dat toen zo mooi heette), daarna zijn ze verloofd en vervolgens getrouwd. Inmiddels dus alweer 60 jaar geleden. Uit het huwelijk zijn twee zoons voortgekomen. Oudste zoon Wim is ambtenaar bij Buitenlandse Zaken in de Haag en de jongste - Jan Jacob- is de geluidstechnicus van o.a. Candy Dulfer en Caro Emerald. Beide schoondochters werken in de zorg.

Dan zijn er ook nog vier prachtige kleinkinderen, allen nog met een studie bezig. Zij zijn opa en oma's grote trots!!  Het echtpaar is nog zeer actief en dat hopen ze ook nog jaren te zijn. "Zeker bij de kerk en de KDO; wie wij beiden een zeer warm hart toedragen". 

Kijk voor meer lokaal nieuws uit Hellevoetsluis op http://www.groothellevoet.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws