Afbeelding
Foto: pixabay.com

Arboretum en momentenbomen in De Uitwaayer

Actueel 836 keer gelezen

Spijkenisse - Nog dit najaar wordt er in natuurgebied De Uitwaayer in Spijkenisse een begin gemaakt met de aanleg van een arboretum, een gevarieerde verzameling bomen.

Er is gekozen om de bomen te ordenen naar herkomst uit de werelddelen Azië, Amerika en Europa. Zo komt de zomereik in Europa te staan en de moeraseik die afkomstig is uit Amerika staat dan in het Amerikaanse gedeelte van het arboretum.

Eind oktober worden bomen afkomstig uit 37 verschillende landen geplant. Komt u uit een ander land en wilt u graag een boom planten? Stuur dan voor 10 mei een e-mail naar communicatie@nissewaard.nl,  met als  onderwerp 'arboretum'. In de komende jaren stelt de gemeente ruim tweehonderd bomen beschikbaar. Het initiatief voor een arboretum is van inwoonster Ria Berkhout, zij heeft in 1992 ook het initiatief genomen voor het Klein Bewonersbos in Spijkenisse.

Momentenbos
Het initiatief past in de wens van de gemeente. In 2017 is in de raad de motie 'Momentenbos' aangenomen.  Inwoners kunnen in het arboretum tegen kostprijs een boom aanplanten ter herinnering aan een bijzonder moment in hun leven, zoals 
bijvoorbeeld een verjaardag of een geboorte. Bij de boom komt dan ook een bordje te staan.

Locatie
Het arboretum komt in het gebied tussen parkje Welgelegen, Gaddijk, Toldijk en Lange Putseweg.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws