Afbeelding

Hellevoets afdelingshoofd wethouder Briels College

Actueel 324 keer gelezen

Het hoofd van de afdeling 'Handhaving en vergunningen' van het gemeente huis, Robert van der Kooi, verlaat het gemeentelijk ambtenarenapparaat om wethouder te worden in zijn woonplaats Brielle. In Brielle werd maandagavond de coalitiebesprekingen tussen PvdA, VVD en nieuwkomer en verkiezingswinnaar IBGB afgerond. Van der Kooi is lid van de Brielse partij IBGB die een belangrijke rol speelde bij de coalitiegesprekken

Leegloop
Vooral voor het CDA was de verkiezingsuitslag een grote teleurstelling, Mogelijk valt daaruit het vertrek van de Brielse CDA wethouder Wilbert Borgonjen te verklaren die nu wethouder wordt in Westvoorne, evenals twee ex-wethouder uit Hellevoetsluis Jorriena de Jongh en Marja Roza. Westvoorne krijgt daarmee als eerste gemeente een Voorns bestuur.

Samen bouwen
Onder het motto samen bouwen aan een duurzaam Brielle gaan de drie partijen de komende jaren met elkaar aan de slag. In het concept-coalitieakkoord staan de plannen voor de komende gemeenteraadsperiode.

Om het 'samen bouwen' meteen in de praktijk te brengen heeft de coalitie het conceptakkoord onder embargo toegestuurd aan de oppositiepartijen CDA en D66. Er wordt naar gestreefd om uiterlijk 3 mei het coalitieakkoord te ondertekenen. De taken zijn verdeeld onder de beoogd wethouders Robert van der Kooi (IBGB), André Schoon (VVD) en Bert van Ravenhorst (PvdA) en burgemeester Gregor Rensen.

Embargo
Het concept coalitieakkoord is onder embargo toegestuurd aan de burgemeester en de oppositiepartijen CDA en D66. Zij kunnen deze week hun reactie en input geven. De onderhandelaars zullen op basis daarvan nog de puntjes op de i zetten. Vervolgens geven de achterbannen van de coalitiepartijen hun definitief akkoord. In een extra raadsvergadering op 17 mei 2018 worden de wethouders benoemd en kan het college aan de slag

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws