Wachten duurt altijd lang...maar dan heb je ook wat.
Wachten duurt altijd lang...maar dan heb je ook wat. Foto: Wil van Balen

Smullen en spelen tijdens Turks Kinderfeest

Actueel 285 keer gelezen

Hellevoetsluis - Op het terrein van de Eyüp Sultan Moskee in Hellevoetsluis werd afgelopen zondag 22 april het Turks Nationaal Kinderfeest gevierd.

Er was de hele dag van alles te doen en mede door het lekkere weer, maar liefst 27 graden, was het enorm druk. Er werd genoten van het overheerlijke eten. Ook kon er lekker gestruind worden tussen de kraampjes met mooie sierraden en kleding, de handen prachtig laten versieren met henna of even naar de kapper.

Popcorn & suikerspin
Kinderen konden de hele dag naar hartenlust spelletjes doen, op het springkussen springen en natuurlijk lekker snoepen Het werd af en toe nog heel spannend in de pannakooi waar de jongens een potje voetbal speelden. En iedereen die geïnteresseerd was kon een rondleiding in de moskee krijgen. Mensen kwamen van heinde en verre afgereisd naar Hellevoetsluis om mee te genieten van de festiviteiten.

Dag van het Kind
Op 23 april 1929 besloot Atatürk, oprichter van Turkije deze dag te benoemen tot de "De dag van het Kind" omdat kinderen de toekomst zijn. En dat wordt sindsdien jaarlijks door Turken over de hele wereld gevierd.

Het kinderfeest was ook dit jaar zeker geslaagd, lekker druk en heel gezellig.

Kijk voor meer lokaal nieuws uit Hellevoetsluis op http://www.groothellevoet.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws