Afbeelding
Foto: PR

Geysendorffers doen mee aan Regionale Scouting Wedstrijden

Actueel 254 keer gelezen

Regio - Afgelopen weekend zijn de Regionale Scouting Wedstrijden voor scouts uit de hele regio georganiseerd. Naast groepen uit onder andere Vlaardingen, Maassluis, Spijkenisse en Hellevoetsluis hebben ook de waterscouts van de Geysendorffersgroep uit Oostvoorne deelgenomen aan deze wedstrijden. Natuurlijk begon het weekend vrijdag met het opzetten van de tenten, gevolgd door de themaopening van dit weekend. Dit jaar was het thema ruimte, dus naast ruim 200 scouts waren er ook bewoners van verschillende planeten uit het Sumsang Galaxy aanwezig.

Op zaterdag stond er een speurtocht op het programma, waarbij de scouts verschillende routetechnieken moesten gebruiken om weer op de goede plaats uit te komen. Onderweg waren er verschillende postenspellen aansluitend bij het thema waarbij de verschillende ploegen ook weer de nodige punten konden verdienen. Bij terugkomst op het kampterrein moesten de scouts zelfstandig eten koken wat beoordeeld werd door een jury. Na de maaltijd werd er met de ruim 200 andere scouts nog een groot avondspel gespeeld. Hierna werd de avond afgesloten met een disco, een film, klimpaal klimmen, sumoworstelen en een kampvuur. De volgende morgen werd er nog een spel gespeeld, hierna konden de verkenners opruimen en alles inpakken. Tijdens de sluiting en de prijsuitreiking liepen de eerste ouders al het terrein op om de vermoeide verkenners op te halen. Net zoals de vele andere kampen die ze jaarlijks organiseren was ook dit weer een geslaagd weekend!

De komende weken bevinden zij zich weer rondom hun clubgebouw aan de oever van het Brielse meer. Wil jij een keertje meevaren in één van hun zeilboten en er een gezellige dag beleven en ben jij tussen 10 tot 15 jaar oud? Kom dan een keer kijken hoe leuk het is! Zij hebben elke zaterdag opkomst van 11 tot 15 uur. Meer informatie is te verkrijgen via: Tom van Wamelen: 06-81017389 of Eric Heijndijk: 06-81358890 of per mail zeeverkenners@scoutingwestvoorne.nl Op de website www.scoutingwestvoorne.nl is nog veel meer informatie te vinden.

Lees meer lokaal nieuws op www.weekbladwestvoorne.nl 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws