Huisarts in ruste De Kok en kraamhulp in ruste Van der Velden haalden een wolk van een baby bij De Duinhuisjes. * Foto: Jos Uijtdehaage.
Huisarts in ruste De Kok en kraamhulp in ruste Van der Velden haalden een wolk van een baby bij De Duinhuisjes. * Foto: Jos Uijtdehaage. Foto: Jos Uijtdehaage

'In blijde verwachting' voor nieuwe seizoen Duinhuisjes

Actueel 803 keer gelezen

Rockanje - Afgelopen zaterdag opende open lucht museum De Duinhuisjes aan de Rockanjese Duinstraat de deuren voor het nieuwe seizoen. De opening was geheel in de geest van de tentoonstelling 'In blijde verwachting' die dit seizoen centraal staat in het openluchtmuseum.

De Oostvoornse dokter in ruste, Frank de Kok en de gepensioneerde Rotterdamse kraamverzorgster Corrie van der Velden waren onder de vele genodigden en toehoorders bij de openingsspeech van waarnemend voorzitter Hans van Lith van de Historische Vereniging Westelijk Voorne, toen er ineens werd geroepen of er een 'dokter aanwezig was'. De Kok en Van der Velden kwamen ogenblikkelijk in actie om te assisteren bij een blijde bevalling in een van de huisjes op het museumterrein. De kerngezonde, krijsende kleine werd vervolgens parmantig weggereden in een ouderwetse kinderwagen door de ouders in klederdracht.

Muisjes
Met beschuit met muisjes een hapje en een drankje werd de officiële seizoensopening vervolgens verder gevierd. Museum De Duinhuisjes is klaar voor een seizoen met hopelijk veel bezoekers. Zie www.westelijk-voorne.nl voor de openingstijden en bijzondere evenementen.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Lees meer lokaal nieuws op www.weekbladwestvoorne.nl 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws