De jonge schakers zijn al druk voor de opening van het toernooi bezig.
De jonge schakers zijn al druk voor de opening van het toernooi bezig. Foto: Wilma Schout

Drukbezochte 24e editie van J. de Kluyver Jeudschaaktoernooi

Actueel 320 keer gelezen

Spijkenisse - Vanmorgen kwamen ongeveer 110 jeugdige schakers af op het jaarlijks terugkerende Jeugdschaaktoernooi georganiseerd door Schaakvereniging Spijkenisse.

Wethouder Hamerslag had de eer om dit mooie toernooi te openen, dat gehouden werd in bibliotheek de Boekenberg. Hij deed dit samen met de hoogst gewaardeerde schaker en de jongste schaker van de aanwezigen. Samen mochten ze door middel van pionnen bepalen wie met welke kleur speelde.

Het J. de Kluyver Jeugdschaaktoernooi is een gezellig, spannend en sfeervol toernooi waar elk jaar weer naar uitgekeken wordt. Het is een van de grootste jeugdtoernooien in Nederland. Spelers van elk niveau, van huisschaker, schoolschaker of landelijke topschaker doen hieraan mee. Ook spelers uit het buitenland komen ieder jaar naar het toernooi om mee te doen. 

Het motto voor het toernooi is 'serieus met een glimlach'. Er moet vooral veel plezier tijdens het schaken zijn. In vijf verschillende groepen werd er geschaakt, waarbij er ook tijd was voor ander vertier, zoals panna voetbal, hockey, een levensgroot schaakspel. Aan de inwendige mens was ook gedacht, zo was er popcorn, ijs en suikerspin aanwezig voor de jeugd.
 

Kijk voor meer lokaal nieuws, evenementen en sportberichten uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws