Afbeelding
Foto: PR

Bevrijdingsfestival Brielle 2018 gaat niet door

Actueel 1.090 keer gelezen

Brielle - De Stichting Bevrijdingsfestival Brielle heeft donderdagmiddag bekend gemaakt dat het Bevrijdingsfestival Brielle dat dit jaar gepland stond van 4-6 mei helaas niet meer door kan gaan.

Op hun facebookpagina plaatsten zij het onderstaande bericht:

Met groot verdriet en met enorme gevoelens van teleurstelling moeten wij u melden dat het Bevrijdingsfestival Brielle geen vervolg meer zal krijgen.
De reden waardoor wij dit besluit hebben moeten nemen is dat de toepassing van de wet- en regelgeving door de afdeling Bijzondere Wetten / Korpschef taken (Politie Rotterdam) ons een nieuw te organiseren festival onmogelijk maakt. Door ons eisen op te leggen die op dit moment in het organisatie traject niet te faciliteren zijn, maar ook omdat deze in deze regio zo extreem zwaar zijn ten opzichte van dezelfde evenementen in den lande. Hetgeen zou gaan betekenen dat veel van de deelnemers niet aan de in de vergunning gestelde voorwaarden zouden kunnen voldoen. Met name door het late moment waarop dit gebeurd is zijn wij niet meer in de gelegenheid om een poging te doen hieraan te voldoen op de juiste manier.

Wij willen graag de gemeente Brielle (in het bijzonder de burgemeester), alle re-enactment verenigingen, burger deelnemers, KTR, 4 & 5 mei comité, facilitaire dienst en afdeling vergunningen gemeente Brielle, sponsoren, de inwoners, alle veteranen uit de gemeente Brielle en niet te vergeten onze buitenlandse gasten waaronder uiteraard "onze" Amerikaanse WO 2 veteraan Gene Gilbreath van het 101e airborne divisie en iedereen die we nog vergeten zijn hartelijk bedanken voor de mooie, soms emotionele momenten en samenwerking in de afgelopen jaren. 
Zonder jullie had dit mooie Brielse evenement nooit plaatsgevonden.

We'll meet again, don't know where, don't know when, 
but we'll meet again some sunny day.

Stichting bevrijdingsfestival Brielle

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws