Burgemeester Gregor Rensen tussen enkele verheugde IBGB'ers. Rechts van hem kijkt Robert van der Kooi lachend toe
Burgemeester Gregor Rensen tussen enkele verheugde IBGB'ers. Rechts van hem kijkt Robert van der Kooi lachend toe

Nieuweling Inwonersbelang Gemeente Brielle (IBGB) met 6 zetels grote winnaar verkiezingen

Actueel 713 keer gelezen

IBGB van 0 naar 6 zetels

Uitslag Brielse verkiezingen:

VVD blijft op 4 zetels

CDA van 4 naar 3 zetels

D66 van 3 naar 2 zetels

PvdA van 1 naar 2 zetels

Brielle – Zelf stonden ze er gisterenavond ook een beetje van te kijken. IBGB werd gisteren de grote winnaar van de Brielse verkiezingen

Stiekem was er wel gerekend op zo'n vier tot vijf zetels, zegt nummer twee van de kandidatenlijst makelaar Wim Lobs, maar dat het er zelfs zes zouden worden, is een complete verrassing. 'Heel mooi en geweldig' reageert lijsttrekker Willem van Egmond vanaf zijn vakantieadres in de Verenigde Staten.  Drie maanden geleden had nog niemand van de IBGB gehoord, want die werd pas toen opgericht. De IBGB gaat nu hard aan de slag. Als grootste partij mogen zij het voortouw nemen bij de coalitiebesprekingen. De eerste afspraken daarvoor werden gisterenavond al gemaakt. Of IBGB ook al iemand voor het wethouderschap in gedachten heeft? Er wordt gekeken in de richting van nummer zes van de lijst Robert van der Kooi, in Hellevoetsluis bekend als adviseur van vertrekkend wethouder Hans van Lith en werkzaam bij die gemeente als Hoofd Beheer, Handhaving & Vergunningen. Desgevraagd zegt deze dit af te wachten, maar niet te ontkennen.

PvdA twee zetels

Het gat dat werd geslagen door het vertrek van de SP, heeft de PvdA gisteren als enige andere linkse partij niet kunnen opvullen. Lijsttrekker Ben van Stijn zegt toch tevreden te zijn met de winst van één zetel; landelijk heeft de PvdA immers een forst verlies geleden. PvdA-Voorne voorzitter Bert van Ravenhorst glimlachend: "We verdienen in Brielle de gouden roos"

VVD stabiel met vier zetels

Ook lijsttrekker André Schoon is zeker niet ontevreden. De VVD heeft de vier zetels in de raad kunnen behouden, terwijl er landelijk een verlies is geleden. Het betekent dat de kiezer vertrouwen heeft getoond in het beleid van de VVD in Brielle van de afgelopen vier jaar. Zelfs, zo zegt hij verheugd, hebben we 250 stemmen meer gekregen dan vier jaar geleden!

D66 en CDA verliezen beide één zetel

Het CDA gaat van vier naar drie en D66 van 3 naar 2 zetels. Uiteraard wordt dat teleurstellend gevonden door respectievelijk lijsttrekkers Jan Wolters en Wim Smit. D'66 heeft het landelijke tij tegen. De motivatie blijft uiteraard!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws