Afbeelding

Hellevoets Bowling Talent speelt op EK Denemarken

Actueel 284 keer gelezen

Hellevoetsluis - In alle vroegte vertrekken de Nederlandse bowlingteams vrijdag 23 maart naar Aalborg, waar zij tot eerste Paasdag deelnemen aan de Europese kampioenschappen jeugd (EKJ).

Onder hen is Nick de Gelder, 17 jaar uit Hellevoetsluis. Hij maakt dit jaar zijn debuut in het Nederlands team aan wie deze krant een aantal weken geleden al aandacht besteedde.

De Gelder traint meestal in Hellevoetsluis en omgeving, maar reist daarnaast het hele land door voor wedstrijden en toernooien. Ook voor trainingen van het Nederlands team moet hij regelmatig op pad. De beloning voor het harde werken is dat De Gelder in Aalborg zijn debuut gaat maken op het hoogste podium voor de jeugd.

Verschillende events
Het Nederlands team, dat bestaat uit vier jongens en vier meisjes, speelt in Aalborg verschillende events. Er wordt maandag 26 maart begonnen met het Doubles Event, daarna volgen het Team Event en het Singles Event. De beste 24 jongens en beste 24 meisjes sluiten het EKJ op zondag 1 april af met het Masters Event. De coaches zijn Peter van Zijp, Jord van Weeren en Marieke de Jong. Het team bestaat verder uit Mike Bergmann, Anique van Ewijck, Brent de Ruiter, Bianca Brommer, Ronan van der Loo, Denise Blankenzee en Beaudine Kriele

Kijk voor meer lokaal nieuws uit Hellevoetsluis op http://www.groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws