Morris Gelderland bracht Zwartewaal uit een vrije schop op voorsprong tegen WCR. * Archieffoto: Wil van Balen. Foto: Wil van Balen

Zwartewaal houdt aansluiting door driepunter tegen WCR

Actueel 111 keer gelezen

Zwartewaal - Vrijwel alle amateurvoetbalwedstrijden in de regio werden in het afgelopen weekeinde afgelast, maar Zwartewaal voetbalde aan de eigen Sluisweg gewoon tegen WCR en won met 2-1.

Daardoor werd de sterk aan de competitie begonnen, maar daarna wat weg gezakte ploeg van trainer Ron Klein weer de ploeg die na koploper en waarschijnlijk kampioen OVV de minste verliespunten in de vierde klasse G heeft.

Winst
Zwartewaal kan zich echter pas rijk rekenen als de wedstrijden die het nu nog achter loopt op de concurrentie ook daadwerkelijk in winst worden omgezet. 'Daarom kijken we ook zeker nog niet te ver vooruit,' drukte Ron Klein na afloop van het duel tegen WCR al teveel optimisme over het mogelijk halen van de nacompetitie om promotie de kop in. 'We gaan gewoon van week tot week en zien wel waar we aan het einde van de rit staan'.

Vrije schop
Morris Gelderland zette Zwartewaal voor rust uit een vrije schop op voorsprong. Keeper Bennie van der Meer stopte daarna een Rhoonse strafschop, maar WCR kwam in de tweede helft toch lagszij. Vanaf de stip schoot Ramon de la Haye Zwartewaal echter naar de winst: 2-1.