Afbeelding

'Lokalo's kunnen belangen gemeente elders behartigen'

Actueel 200 keer gelezen

Westvoorne – De lokale partijen zijn nu in de meerderheid in de Westvoornse raad. IBW-lijsttrekker Bert Heijndijk vindt dat ze in Den Haag prima de belangen van de gemeente kunnen behartigen.

De partijen zonder landelijk bestuur hebben momenteel negen van de vijftien zetels in de gemeenteraad van Westvoorne. Heijndijk van Inwonersbelang Westvoorne stelt dat de lokalo's mans genoeg zijn om hun zaken op hoger politiek niveau te regelen. 'Je hoeft geen landelijke partij te zijn,' benadrukt hij in het lijsttrekkersdebat van Rijnmond en Linq. 'Je kunt altijd bij de provincie aankloppen.'

De landelijke partijen vinden het juist een voordeel dat ze partijgenoten in Den Haag hebben. PvdA'er Regina Roggeveen kan een concreet voorbeeld noemen. Haar voorman Lodewijk Asscher bezocht onlangs nog de gemeente Nissewaard om te problemen rondom de spoedzorg in Den Haag aan te kaarten. Een gemeentelijke herindeling zorgt volgens nieuwkomer Hans Willemse van de VVD ook nog eens voor de slagkracht die je kan maken richting Den Haag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws