Afbeelding

Jaarmarkt Grootenhoek: koud maar succevol

Actueel 339 keer gelezen

Hellevoetsluis - Afgelopen zaterdag was weer de traditionele Jaarmarkt bij het verpleeghuis Grootenhoek aan de Hellevoetse Achterweg. Inmiddels alweer het 23 jaar is dit de bekendste Jaarmarkt van Hellevoetsluis.

Het was die dag een witte verrassing met de sneeuw. Maar daar lieten de enthousiaste vrijwilligers en bezoekers zich niet door uit het veld slaan. De hele dag stonden veel vrijwilligers buiten in de kou op het Waterlooplein de goederen te verkopen. Er werd gretig gebruik gemaakt van de patat, frikadellen en de hamburgers; een welkome warme hap.

Rommelmarkt
Het meeste bekende onderdeel van de Jaarmarkt is natuurlijk de rommelmarkt. Al weken hebben de vrijwilligers de spullen aangenomen, gesorteerd en een mooi plekje op de markt gegeven. Wat een organisatie gaat er aan zo'n markt voor af; vergist u zich daar niet in! Dankzij dit harde werken konden de vele bezoekers zich vergapen aan de spullen die de afgelopen tijd gebracht waren. De tweedehands spullen vlogen als warme broodjes de deur uit, op naar een nieuw huis.

Loterij en Rad van Avontuur
De prijzen van zowel van de grote loterij als van het Rad van Avontuur waren nieuw, dankzij de vele sponsoren die de Grootenhoek al jaren een warm hart toedragen. Zowel de loten als het Rad waren dan ook binnen de kortste keren uitverkocht.

Zoals al eerder gezegd, laat je niet uit het veld slaan door bijvoorbeeld die onverwachte sneeuwlaag. Dat deed ook zanger Piet Metaal niet. Hij gooide gewoon een deel van zijn repetoire om en verwelkomde bezoekers bij de ingang onder andere met nummers als "Let it Snow" en "I Am Dreaming of a White Christmas". Met humor kom je een heel eind. Er waren ook zangers die wat dichterbij de verwarming bleven; in het Praathuis. Daar waren optredens te zien van de Zingende Fotograaf met als thema "De Zomer in je Hoofd" en brachten Liana en Martijn met heerlijke, warme meezingers.

Heel Hellevoetsluis bakt
Aan de oproep om eigen baksels in te leveren werd gretig gehoor gegeven. In de middag werd de prijswinnaar bekend gemaakt van Heel Hellevoetsluis Bakt. De winnaar - de heer Van der Meer - ontving van de jury een taartenbakboek. De bezoekers hebben genoten van de koffie met al het heerlijke gebak.
Aan het einde van de dag werd onder een gezellig samenzijn met vrijwilligers de opbrengst bekend gemaakt. Het is een prachtig bedrag van ruim € 17000.- geworden. Dit bedrag gaat geheel naar leuke activiteiten voor de bewoners; daar waar het zo hard nodig is.

De Jaarmarkt Commissie is wederom erg dankbaar voor alle sponsoren, vrijwilligers en bezoekers. Zonder hen geen Jaarmarkt.

Kijk voor meer lokaal nieuws uit Hellevoetsluis op http://www.groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws