Wethouder Mijnans leverde de eerste oude elektronische apparaten in voor de E-Waste Race.
Wethouder Mijnans leverde de eerste oude elektronische apparaten in voor de E-Waste Race. Foto: Foto-OK.nl

Kick-off E-waste Race op De Vuurvogel

Actueel 627 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmorgen vond op ods de Vuurvogel in wijk De Hoek de kick-off plaats van de E-waste Race. Wethouder Jan Willem Mijnans was aanwezig bij de lancering van de actie.

Een maand lang zetten de leerlingen van tien basisscholen in Nissewaard zich in om zoveel mogelijk oude elektronische apparaten (e-waste) in te zamelen, zodat deze niet bij het restafval terecht komen. Vaak slingeren er thuis nog wat oude elektronisch apparaten rond zoals een kapotte dvd spelers, printer of oud telefoontje. Toch schiet het er elke keer weer bij in om deze apparaten weg te brengen naar de milieustraat of gemeentewerf.

Bij de wedstrijd tussen scholen in een regio zetten de scholieren zich in om zoveel mogelijk elektronisch afval bij mensen uit de buurt op te halen. Tijdens een E-waste Race kunnen buurtbewoners hun rondslingerende elektronisch afval aanmelden op www.ewasterace.nl. Scholieren en buurtbewoners maken dan een afspraak om het afval thuis op te laten halen. De school scoort hier punten mee die op de site worden bijgehouden. Zo maakt de E-waste race het inzamelen van elektronisch afval leuk, leerzaam en gemakkelijk. De school die naar verhouding de meeste elektronica weet in te zamelen wint een toffe schoolreis.

De afgedankte apparaten, moeten wel in de kliko passen die voor de inzamelingsactie bij iedere deelnemende school wordt neergezet. Er kunnen dus géén grotere huishoudelijke apparaten zoals bijvoorbeeld een koelkast of wasmachine worden aangemeld om te worden opgehaald. Deelnemende scholen zijn de Hoeksteen, Vuurvogel, Akkers, Morgenster, Vuurvogel en het Anker in Spijkenisse, de Tweespan in Heenvliet, de Markenburg in Geervliet en de Vliegerdt in Abbenbroek. Over vier weken, op 20 april, wordt de winnaar bekend gemaakt.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws