Smullen van heerlijke pannenkoeken met stroop en suiker.
Smullen van heerlijke pannenkoeken met stroop en suiker. Foto-OK.nl

Smullen tijdens Nationale Pannenkoekdag

Actueel 174 keer gelezen

Nissewaard – Vandaag was de 12e editie van Nationale Pannenkoekdag. Basisschoolleerlingen in heel Nederland bakten pannenkoeken voor ouderen, familie of omwonenden van hun school. Ook in Nissewaard kon er worden gesmuld.

In ontmoetingsruimte De Mei in Spijkenisse Noord, bakten leerlingen van de Jan Campertschool een flinke stapel pannenkoeken voor buurtbewoners. Om 9.45 uur lagen de eerste baksels al in de pan. Maar liefst vijf liter beslag werd verwerkt, zodat er ruim genoeg pannenkoeken waren voor de circa 60 ouderen die rond het middaguur kwamen eten. De baksels werden natuurlijk ook door de jonge koekenbakkers geserveerd en ze aten zelf ook gezellig mee. Voorafgaand aan de smulmaaltijd werd eerst nog een gezellige bingo gehouden.

Ook de leerlingen van groep 7/8 van de Markenburgschool in Geervliet deden mee aan de pannenkoekdag. Wethouder Martijn Hamerslag kwam helpen en bakte de eerste pannenkoek. Om iets over twaalven lagen de eerst pannenkoeken, die geserveerd werden in sociaal cultureel centrum De Haveling, op de borden. Naast ouderen uit Geervliet een smakelijke maaltijd aan te bieden was de insteek ook om ondernemers en de buurt te betrekken bij de school en een gezellig samenzijn tussen jong en oud. De pannenkoeken smaakten bovendien ook nog eens heerlijk.

Leerlingen van CBS De Hoeksteen bakten pannenkoeken voor bewoners van Terras aan de Maas. De kinderen bakten niet alleen pannenkoeken ter gelegenheid van de Nationale Pannenkoekdag, maar hielpen ook met het ophalen van de ouderen. Ze dekten bovendien de tafels en hielden daarnaast een gezellig praatje met de bewoners.
Ook op OBS De Vliegerdt in Abbenbroek werden door de leerlingen de hele ochtend pannenkoeken gebakken. Tussen 12.00 en 13.30 uur waren ouderen uitgenodigd om te komen smullen van de baksels.

Nationale Pannenkoekdag begon in 2007 met zo'n 60 deelnemende scholen. Inmiddels is de dag uitgegroeid tot een landelijke happening waaraan vorig jaar ruim 1100 scholen meededen; dit jaar schreven 1250 scholen zich in. Pannenkoekdag wordt jaarlijks gehouden op een vrijdag in maart. Een pannenfabrikant en een producent van bakmeel ondersteunen de jaarlijkse actie met onder anderen pannenkoekenmix, koekenpannen, koksmutsen, tafelkleden en reclamemateriaal.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws