BV Voorne Jongens U18 winnen met 74-71!

Actueel 350 keer gelezen

Brielle - Afgelopen zaterdag 10 maart ontving BV Voorne thuis in het DukdalfBRES Rotterdam Basketbal, welke 2e stond in de poule. Vanaf het begin gingen ze het hele veld verdedigen, maar Rotterdam kwam toch makkelijk er langs heen om te scoren. Na een time-out toch, wat feller in de verdediging en meer samenspel, kwamen ze toch tot scoren.

Door de snelle fastsbreaks van Calvin Phernambucq en Niels van de Merwe kwamen ze met rust op 54-53 voorsprong na 16-29 achter gestaan te hebben. Lanzo Klee en Bart Hordijk waren sterk in de rebound. De vierde periode startten ze met 60-60. Ze gingen vol gas het vierde kwart in en kwamen halverwege op voorsprong met 72-63. Helaas viel Calvin uit met 5 persoonlijke fouten en ook Niels viel uit. Daar profiteerde Rotterdam van en kwam terug tot 74-71. Maar met nog 12 seconden op de klok nam Voorne een time-out met balbezit op de aanvalshelft. Rotterdam probeerde nog in balbezit te komen, maar de tijd zat erop!

Door deze mooie overwinning staan de jongens nu op de 2e plaats in de poule. Tijdens de wedstrijd werd het team aangemoedigd door Rayvano uit het mix u10 team. Scores: Niels van de Merwe 32; Calvin Phernambucq 19; Bart Hordijk 12; Lanzo Klee 6; Maarten van de Merwe 3; Hugo Elzinga 2. Verder speelden mee: Jesse de Kok, Midas de Vries, Rens Nagelkerke, Benjamin Vlug, Max van Hattem, Bob van Duijne. Coach: Mirjam Bakkes