Afbeelding
Foto: CSG De Oude Maas

De Oude Maas opnieuw Excellente School

Actueel 165 keer gelezen

Spijkenisse - CSG De Oude Maas heeft vorige week van het Ministerie van Onderwijs het predicaat Excellente School 2018 ontvangen. De school is inmiddels vanaf 2013 onafgebroken in het bezit van de status Excellente School. In de hal van de school hangen inmiddels vier bordjes te prijken. 'Je zou denken dat we er al aan beginnen te wennen, maar dat is niet zo', aldus directeur Luuk Oortwijn. Het is iedere keer weer een beloning voor het professionele werk van het personeel van De Oude Maas. We doen het uiteraard allemaal voor onze leerlingen, zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen op hun eigen niveau en een passende aansluiting vinden op het vervolgonderwijs.

Ieder leerjaar zit weer in een andere fase. De leerlingen van leerjaar 1 bereiden zich voor op een bliksemstage. Ze gaan dan gedurende 1 dag bij vader, moeder, familielid op het werk een dag meelopen. Een eerste kennismaking met het arbeidzaam leven. De leerlingen van leerjaar 2 bereiden zich voor op de profielkeuze voor volgend schooljaar. Ze volgen diverse workshops en maken testen om er achter te komen welke keuze de juiste is. Ze zijn er maar blij mee dat er zoveel studierichtingen zijn op De Oude Maas.

Over twee weken gaan de leerlingen van leerjaar 3 op stage. Gedurende bijna 3 weken gaan zij zich oriënteren bij een bedrijf of instelling naar keuze. Altijd weer een spannende fase.

Deze week hebben de leerlingen van leerjaar 4 weer toetsweek, het examenjaar duurt nog maar enkele maanden.

De excellente vlag is inmiddels gehesen en zal de komende maanden blijven hangen, zodat alle passanten er kennis van kunnen nemen. Het bordje is geplaatst naast de eerdere ontvangen predicaat bordjes.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws