Afbeelding
Foto: gemeente

Tweede wens uit Wensboom in vervulling

Actueel 184 keer gelezen

Hellevoetsluis - Zo lang als het Prinsehuis al bestaat is het nog nooit eerder voorgekomen; een yoga sessie in de trouwzaal van het historische pand. Maar afgelopen woensdag op Valentijnsdag, kwam de wens van yoga lerares Dineke van Winden, yogadocente bij Sadhana Yoga, uit.

Ze gaf een yogasessie voor 25 mensen op deze unieke plek.

Sinds 2003 ben is Dineke zich gaan interesseren voor yoga. Door de positieve ervaring met yoga is zij begonnen met een opleiding voor kinder yoga docent en heeft zij in 2016 een opleiding Mindfulness en Meditatie voor kinderen gevolgd. In 2013 is Dineke de yogadocenten opleiding te gaan volgen bij Yoga Moves in Utrecht.

Dolenthousiast was Dineke, toen ze hoorde dat haar wens in vervulling ging. "Wat bijzonder dat mijn wens in vervulling gaat, ik sta helemaal te springen! We gaan er iets moois van maken" En dat is gelukt.

Valentijnsyoga in het Prinsehuis
Op woensdag 14 februari heeft ze een yogales van ruim een uur gegeven in de trouwzaal van het historische Prinsehuis. Compleet met aankleding, een gezonde snack en een kleinigheidje voor de deelnemers. Burgemeester Milène Junius opende de yogasessie en vertelde kort over de tweede wens die Dineke had.
Een goed doel
Naast het geven van de bijzondere sessie, wilde yogadocente Dineke graag nog iets betekenen. Daarom heeft ze haar deelnemers gevraagd vrijwillig een bijdrage te leveren voor De Natuurspeeltuin."Ik wilde het 'Fijn je te zien' gevoel graag doorgeven, daarom leek een donatie aan een goed doel me een extra mooie aanvulling op deze avond." Voor zowel Dineke als de deelnemers was de Valentijnsyoga een succes. "Het was een mooie, warme avond. Grandioos hoe de gemeente mijn wens uit heeft laten komen!"

De wensboom
In december vorig jaar, is de grote kerstboom in de Vesting omgedoopt tot 'wensboom'. Veel inwoners maakten van de mogelijkheid gebruik om een wens in de boom te hangen. In totaal waren dat er zo'n driehonderd. De wensboom is onderdeel van de gemeentelijke campagne 'Fijn je te zien', waarmee inwoners gestimuleerd worden om iets voor een ander te betekenen. Een groep jonge ambtenaren namen, samen met kerkgenootschap Jong en Vrij, het initiatief voor de wensboom en het college van B&W laat de komende maanden een aantal wensen uit komen.

Het college heeft wensen uitgekozen die voor mensen het verschil maken. Wensen die persoonlijk raken en wensen die een glimlach brengen. Met de inwoners waarvan de wens is gekozen, is contact opgenomen en zij worden betrokken bij de uitvoering van de wens.

Kijk voor meer lokaal nieuws op http://www.groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws