Afbeelding
Foto: Leo Blok

IBH springt in de bres voor Hellevoetse Avondvierdaagse

Actueel 211 keer gelezen

Hellevoetsluis - In Hellevoetsluis organiseert KDO de avondvierdaagse al sinds 1989 en is een begrip in Hellevoetsluis. Het is een gebeuren waar veel volwassenen aan meedoen, maar vooral heel veel kinderen.

Afgelopen week konden we in de media lezen dat de avondviersdaagse in Hellevoetsluis dreigt te verdwijnen. Oorzaken zijn toenemende overheidsregels en het afscheid van een aantal doorgewinterde organisatoren. Daarnaast is er ook een tekort aan vrijwilliger en verkeersregelaars.

Wie herinnert zich niet de avondvierdaagse uit zijn eigen jeugd? Als volwassenen vier dagen achter elkaar willen gaan wandelen, kunnen ze dit best zelf organiseren, maar voor kinderen is dit iets anders. Hellevoetsluis is een gemeente die zich inzet voor Jongeren op Gezond Gewicht, en hoe goed past een avondvierdaagse daarin?

"De slogan van IBH is nog altijd: voor Hellevoeters, door Hellevoeter en wat past daar beter in dan ons inzetten voor de jeugd. Daarom hebben zo;n 20 IBH leden zich spontaan aangemeld om onze bijdrage als vrijwilligers aan de avondvierdaagse te verlenen. Wij hopen dat dit een extra ondersteuning voor de organisatie is en we willen een oproep doen aan alle inwoners van Hellevoetsluis om zich te melden als vrijwilliger als ze de avondvierdaagse een warm hart toedragen", aldus Magriet den Brok.

Kijk voor meer lokaal nieuws op http://www.groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws