Deze bewoner wil onderzoek naar vermeende afvaldumping
Deze bewoner wil onderzoek naar vermeende afvaldumping

Plannen rondom Helleveld definitief van de baan

Actueel 219 keer gelezen

Hellevoetsluis - Wethouder van Lith heeft besloten om na de onrust die was ontstaan onder bewoners van de woningen rondom het Helleveld de plannen te wijzigen en de herinrichting van het speelveld met een schone lei te beginnen. Bewoners maakten zich zorgen over mogelijk drank en drugsoverlast door jongeren vanwege de komst van een skatebaan op het speelveld.

Vorig jaar oktober werd de wijkaanpak Vlotbrug gepresenteerd met daaraan gekoppeld de herinrichting van het Helleveld wat veel onrust veroorzaakte. Samen met de bewoners zal nu gekeken worden hoe het speelveld langs het Trambaanpad wél ingedeeld zal gaan worden. Het veld heeft in het bestemmingsplan de functie groen met de mogelijkheid tot wandelpaden of speelvoorzieningen. Het blijkt dat veruit de meeste bewoners het veld het liefst wil houden zoals het was: met een basketbalveld en voetbaldoelen. Ook stichting Zuidwester die ook gebruik maakt van het Helleveld zou de huidige indeling graag behouden. Voorlopig zal door een voorbereidende werkgroep bestaand uit een aantal bewoners en de gemeente een nieuw plan worden gemaakt dat breed gedragen zal worden onder de buurtbewoners van de wijk Vlotbrug.

Een schone lei dus voor de herinrichting maar nog geen schone grond. Na eerder onderzoek werd er asbest geconstateerd op het perceel achter twee woningen gelegen aan het Helleveld. Het gebied werd na deze constatering afgesloten. "Er is door de gemeente gekeken waar asbest ligt. Wij denken dat het in beeld is maar er moet gekeken worden of er niks vergeten wordt. In maart wordt het asbest afgegraven", aldus de wethouder.

Ook is er volgens een van de bewoners uitgefreesd asfalt van de Dreef gedumpt op het Helleveld. "Overal waar drempels zijn geplaatst is het asfalt er uit gehaald en dat is hier begraven." Hij wist de exacte locatie op een kaart aan te geven. "Ik heb er bij gestaan toen het werd begraven. Dat moet er uit; een stomme fout!", aldus deze bewoner.

Nu is er dus het punt bijgekomen van het gedumpte asfalt houdende afval. "We gaan niks aanleggen voordat het terrein schoon is" geeft wethouder van Lith aan. Naast de asbestsanering zal aanvullend bodemonderzoek worden uitgevoerd. Een van de vragen die bewoners snel beantwoord wil zien is het verzoek om een waarschuwingsbord in verband met het asbest dat op het veld ligt. "Iedereen kan nog gewoon het veld oplopen ondanks de hekken die zijn geplaatst."

Overige aandachtpunten van bewoners voor de gemeente zijn onder meer de veiligheid van bewoners aan het Helleveld en brommers die op het Trambaanpad rijden.

Kijk voor meer lokaal nieuws op http://www.groothellevoet.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws